Anadolu Gençlik Derneği Nevşehir Şubesi’nce Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde, Mekke’nin Fethi’nin 1385. yılı, düzenlenen programla kutlandı.

Anadolu Gençlik Derneği’nin geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi etkinlikleri bu yıl da ülke genelinde eşzamanlı olarak kutlandı.

Yılbaşı gecesinde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Geceye katılan 
 AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı konuşmasında, "Biz Mekke’nin fethini kutlayarak vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkularını reddettiğimizi gösteriyoruz. Biz değerlerimizi ve kimliğimizi aşındırmaktan öteye bir fonksiyonu olmayan yılbaşını kutlamıyoruz" dedi. Açıkgöz; İslamiyet' in kutlu beldesi Mekke'nin Fetih yıl dönümünü siz değerli hemşerilerimizle birlikte kutlamaktan büyük onur duydum hepinizden Allah razı olsun dedi.

Daha sonra proğramın Açış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği (Agd) Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahman Doğru yılbaşı kutlamasının yapıldığı bu gecenin aynı zamanda Mekke’nin fethinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, bu gecenin eğlenceden öte İslam tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 

Yılbaşı kutlamalarına karşı olduklarını ifade eden Doğru, “İçinde bulunduğumuz zaman diliminde yeryüzünün en çok neye ihtiyacı vardır diye sorulsa elbette verilecek ilk cevap, yeryüzünün Hazreti Muhammed Mustafa’nın ahlakına ihtiyacı vardır olacaktır. Bu gece Anadolu Gençlik Derneğimiz 81 şubemizde 600’ü aşkın noktada Mekke’nin Fethi programları düzenliyor. Öte yandan fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda yine bu gece adına yılbaşı kutlaması denilen bir sapkınlık yaşanıyor. Alkol ve uyuşturucu tüketiminin tavan yaptığı bir kutlamanın masumiyetinden kim bahsedebilir? Kalplerdeki merhametin yitirildiği bir kutlamanın masumiyetinden kim bahsedebilir? Ahlaktan yoksun sofraların bereketi mi olur? Bu kutlamaların kardeşliğe, paylaşmaya ve dayanışmaya dönük bir tarafı mı var? Elbette biz bu kutlamaları reddediyoruz” dedi. Doğru'nun konuşmalarının ardından Kur’an ziyafeti, ezgiler, ilahiler ve sinevizyon gösterilerinin yer aldığı programda vatandaşlar duygu dolu dakikalar yaşadı.