Bu gece Mevlit Kandili ve Mirac Kandili münasebetiyle tüm yurt ve dünyada olduğu gibi Nevşehir de de bir dizi etkinliklerle idrak edildi.

NEVŞEHİR MERKEZ KURŞUNLU CAMİİ DOLDU TAŞTI
Miraç Kandili’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar Nevşehirdeki camilere akın etti.

Nevşehir'de Alibey,  Bekir Efendi , Lale , Taşlıbel başta olmak üzere tüm camilerimiz dolup taşarken, tarihi Kurşunlu Camii’ni dolduran vatandaşlar, geceyi namaz ve duayla eda etti.

Nevşehirliler Miraç Kandili’ni tarihi camilerde karşıladı. Başta Kurşunlu camii , Bekirefendi cami ve Alibey Cami’si olmak üzere birçok cami Müslümanlarla doldu taştı. Camiler hınca hınç dolarken vatandaşlar geceyi namaz ve dualarla eda etti.


Mevlid Kandili'nde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı‏

Nevşehir
Hacı Bekir Kurt Cami’sinde de Kandil Özel Programı tertip edildi. 

Mevlid Kandili dolayısıyla Hacı Bekir Kurt Cami’sinde özel kandil programı düzenledi. Miraç gecesini Hacı Bekir Kurt Cami’sinde karşılayan vatandaşlarımız ayrıca Sakal Şerif ziyaretinde bulundular.

Afat Evler ( Fatih Sultan Mehmet ) mahallesinde bulunan Hacı Bekir Kurt Cami’sinde kalabalık bir cemaatin katıldığı programda Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif , İlâhiler okunarak  selât-ü selamlar getirildi. Cami imamı Baki Öncel hocamızın içten ve samimi duygularla yaptığı duaya, tüm cemaat  aminleriyle iştirak ettiler, Program sonunda  Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. 

Mevlid kandili nedeniyle ziyarete açılan Sakal-ı Şerifi ziyaret etmek isteyen binlerce vatandaş Hacı Bekir Kurt Cami’sine akın etti.

Kandil nedeniyle düzenlenen programda camiye getirilen Sakal-ı Şerif'i yakından görüp öpebilmek için vatandaşlar camide uzun kuyruk oluşturdu. Sıraya giren vatandaşlar, Hacı Bekir Kurt Camii İmam Baki Öncel'in  elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif'i yakından bakıp öptüler.


Camii cemaatinin memnun kaldığı programda böyle güzel programlarla alternatif bir etkinlik düzenleyen cami imamı Baki Öncel Hoca Efendiye teşekkür ve şükranlarını dile getirdiler.






FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...
Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com