Gece saatlerinde şehir içinde egzoz filtrelerini açan motosikletler vatandaşları rahatsız ediyor. Egzoz susturucuları sökülen ve normalin çok üzerinde ses çıkararak çevreyi rahatsız eden motosiklet sesinden rahatsız olan vatandaşlar polis ekiplerinin denetimlerini arttırmasını istiyor.

Modifiye yapılarak egzoz filtrelerini açan motosikletler gürültü kirliliği yaratırken trafiği de tehlikeye atıyor. Bu sorumsuzluklarıyla hem insanları yaptıkları sesle rahatsız ediyor hem de olabilecek kazalarla insan hayatını hiçe sayıyorlar. Özellikle, trafik kontrolünün yapılmadığı gece saatlerini tercih eden  motorcular, çıkardıkları gürültüyle vatandaşın uykusunu bölüyor, çevreye ciddi rahatsızlık veriyorlar. Motor sesiyle uykularından kalktıklarını belirten vatandaşlar, uyuyan bebeklerin ve yaşlıların bu seslerden çok rahatsız olduğunu ve bu kişilere karşı polisin daha ciddi önlem alması gerektiğini belirtiyorlar.

“MOTOR SESLERİ SUSMUYOR”

Nevşehir'de aşırı hız yapan ve egzozundan çok rahatsız edici ses çıkartan motosikletlerden duyduğu şikâyetlerini ifade eden vatandaşlar FİB Haber Watsaap İhbar hattına yaptığı şikayetlerinde evinde bebeği , çocuğu, hastası olanlar var. Bunun adı düşücesizlikten de öte terbiyesizlik. Bu sorumsuz kişileri kimse denetlemiyor mu? 

Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar iki tekerlekli magandaların akşam saat 22.00 sıralarında Nevşehir'de özellikle 2000 Evler, Esentepe,  Güzelyurt ve Fatih Sultan Mehmet Mahalleleri başta olmak üzerinde yüksek hız yaparak hem gürültü kirliliğine hem de trafik kazalarına sebebiyet verdiğini söylüyorlar.

Kendi Zevkleri İçin Çevreye Zarar Veriyorlar

Motorun egzoza yansıyan seslerini azaltmak için takılan egzoz susturucularının sökülmesi motordan daha yüksek ses çıkmasını sağlıyor. Kendi yüksek egoları ile Gösteriş yapmak için uygulanan bu yöntem ise gürültü kirliliğine neden oluyor. Gazetemize ulaşan vatandaşlar gece saatlerde şehir merkezinde yüksek egzoz sesi çıkaran ve egzoz patlatan sürücülerden şikayetçi olduklarını belirtiyorlar.