Nevşehir'de park halindeki bir motosikleti çalma girişimi, güvenlik kamerasınca görüntülendi. Durumu fark eden komşunun haber vermesiyle motosikletin çalınması engellendi.

Edinilen bilgilere göre; Nevşehir merkez 2000 Evler Mahallesinde dün gece saat 02.30 sularında başına kapüşon takıp şüpheli bir şekilde dolaşan,17 ile 25 yaş aralığında bir genç, yol kenarındaki kaldırımda park halindeki motosikleti gözüne kestirdi. Daha sonra 2 metre ileri doğru yürüyen şüpheli şahıs, tekrar geri dönüp motorsikletin yanında bir süre bekledi. Ardından olay yerini gözetleyerek etrafı kolaçan eden şüpheli bir an güvenlik kamerasını fark edince elini yüzüyle kapayarak tanınmamak için kendince tedbir aldı. Kamera açısını değiştirmeye çalıştıktan sonra son kez etrafta kimsenin olup olmadığını kontrol etti.

Tam O sırada evinin balkonunda bulunan komşulardan biri hırsızlık girişimini farkedip bağırdı ve ardından motosikletin sahibine haber verdi. Bunun üzerine panikleyen şüpheli genç, koşarak kaçtı. O anlar bir evin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Motosikletin sahibi Mustafa S., FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında dün gece başımdan geçen bu ilginç hırsızlık girişimi için vatandaşlarımızı  dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyorum, başka kimsenin başına gelmesin. Özellikle güvenlik kameralarının ve etrafında olup bitenlere karşı duyarlı olan mahalle sakinlerinin önemine işaret çeken vatandaşımız, Böyle bir hırsızlık olayı yaşanmaması için kendisinin motorsikletinin direksiyonuna kilit takdığını da ifade ederek, gece yarısı bu hırsızlık girişimi için bizi haberdar eden duyarlı komşusunada teşekkür etti. 

Nevşehir 2000 Evler mahalessinde ki Motosiklet hırsızlığı girişimi işte böyle görüntülendi... İzlemek için TIKLAYINIZ!