‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ nedeniyle Nevşehir genelinde görev yapan muhtarlar Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen programda Nevşehir (Nar) Topuzlu Han Polis Evi Tesislerinde bir araya geldi.

Nevşehir Valiliğinin ev sahipliğinde, Nar Kasabasında hizmet veren Emniyet Müdürlüğü Topuzlu Han Restorantta gerçekleştirilen programa; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ile Yücel Menekşe, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol İl Emniyet Müdür Vekili Emin Çakı, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, İlçe ve belde belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Altınışık, İl merkezi ve merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları ile İlçe köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe tüm masaları tek tek gezerek, Muhtarlarla selamlaştı günlerini kutladı.

Nevşehir Topuzlu Han Polis Evi tesislerinde düzenlenen yemek öncesinde yaptığı konuşmada muhtarların bu ülkenin idari yapısı içerisinde çok değerli bir yere sahip olduğunu ve devletle halkın buluşmasını sağlayan en güzel sistemin muhtarlık sistemi olduğunu belirtti. Vali Aktaş, “Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, ilk olarak 2. Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Buna paralel 2016 yılında 19 Ekim Muhtarlar Günü ilk kez kutlanmaya başlanmıştır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil ve hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır. Milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanındayız” dedi. Vali İlhami Aktaş, muhtarlara Devletle ve milletle işbirliği içerisinde yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, tüm muhtarların muhtarlar gününü tebrik etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de Muhtarlar günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında; "Aziz milletimizin teveccühü ile temsil görevini en iyi şekilde yerine getiren siz değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Millete hizmet yolunda Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her daim AK kadrolarımızla yanınızdayız, hepinize başarılar diliyorum.‬ Gün birlik ve beraberlik günüdür. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve kahraman ordumuzun yiğitliyle Türkiye kazandı. Bizlere düşen de aziz vatanımız ve milletimiz uğrunda gece gündüz demeden çalışmaktır" dedi...

Milletvekili Açıkgöz'ün konuşma videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!