Nevşehir’deki ana okulu ve ilkokul öğrencileri ,  belirli aralıklarla düzenlenen gezilerle Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün çalışmalarını daha yakından görme fırsatı buluyor.
Yangın güvenliği konusunda ana okulundan başlayan eğitimli bireylerin yetişmesinde bu tür ziyaretlerin oldukça önemli olduğunun da özellikle bilimsel çalışmalarla da ortaya çıkmasıyla birlikte Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, eğitim ve öğretim yılı boyunca şehir genelindeki minik öğrencilerin yanı sıra ilkokul öğrencilerin ziyaretine sahne oluyor.
Belirli zaman dilimlerinde sınıf öğretmenlerinin nezaretinde Nevşehir İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasına gelen minik öğrencilere, burada can ve mal kaybına da neden olan yangınların çıkış nedenleri başta olmak üzere yangının önüne geçilmesi konularında uzmanlarca eğitim merkezinde  bilgi veriliyor ve bu konuda hazırlatılan çizgi filmi izliyorlar.
Minik öğrenciler  ziyaretleri sırasında İtfaiye Müdürlüğünde kullanılan tüm araç ve gereçleri yakından görme imkânı da buluyorlar.