Nevşehir'de okullar bugün tatil mi 2 Aralık Nevşehir Valiliği kararı ne? Nevşehir'de hava durumu fena kar yağışı bastırdı. Peki Nevşehir'de bugün okullar tatil mi, Nevşehir valiliği tatil kararı var mı? Valiliğin resmi internet sitesinde henüz tatil kararı yok.

Nevşehir valiliği'nde henüz resmi bir açıklama yok. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Kayseri, Sivas ve Nevşehir ile Yozgat'ın doğusunda kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi. Açıklamada, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

NEVŞEHİR'DE BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ VALİLİK KARARI

 
ÇORUM'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Çorum'da okullar tatil edildi hava durumu son durum korkuttu. Çorum'da kar yağışı etkili oluyor sıcaklıklar - derecelerde.  Çorum'da kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı köylerden taşımalı sistem kapsamında il merkezine gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

BİNGÖL'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar  nedeniyle Bingöl Merkez ve merkeze bağlı köy okullarındaki taşımalı eğitime 1  Aralık 2016'da bir gün süreyle ara verildi.

BİTLİS'TE KAR KALINLIĞI 20 SANTİME ULAŞTI

BİTLİS'te dün öğle saatlerinde yağmaya başlayan ve gece boyunca süren karın kalınlığı kent merkezinde 20 santimetreye ulaştı.
Kar yağışı doğuda etkisini göstermeye başladı. Dün öğlen saatlerinde Bitlis'te başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırak sabaha kadar sürdü. İl merkezinde 20 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde yarım metreyi aştı. Kar yağışı nedeniyle 67 köye ulaşım sağlanamadığı belirtilirken, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.

ANTALYA'DA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Antalya'nın kayak merkezi Saklıkent'e sezonun ilk karı  yağdı. Şehir merkezine 37 kilometre uzaklıkta ve 2 bin 400 metre  yükseklikteki Bakırlıtepe'nin eteğinde bulunan Saklıkent'e sezonun ilk karı gece  geç saatlerde yağdı. Yaklaşık 5 santimetreyi bulan kar kalınlığı, pistleri kaymak  için uygun hale getirmedi.
Saklıkent Ski Resort Otel yöneticisi Bayram Dinçer, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, kar yağışının bekledikleri bir dönemde gerçekleştiğini  belirterek, altyapı çalışmalarını başlattıklarını söyledi.
Kar yağışının aynı şekilde devam etmesini umduklarını dile getiren  Dinçer, "Sezonun açılması için kar kalınlığının ortalama 30-40 santimetreye  ulaşması lazım. Yağışların bu şekilde devamı halinde 15 Aralık'ta sezonu  açabiliriz." diye konuştu.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya ve Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu ile Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-100 mm), Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun kar (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzey, zamanla kuzeybatı ve doğu bölgelerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Antalya Körfezi'nde kuzey, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çok kuvvetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu Anadolu bölgesinde görülecek karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların; Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun (20 cm. ve üzeri) kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.