Nevşehir'de refüj sulama çalışmasının ardından kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden 2 motosiklet sürücüsü kaza yaptı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saat 00.00 sularında Nevşehir Zübeyde Hanım Caddesi Fırın Expres önünde motosikletiyle seyir halinde olan 3 motorsiklet sürücüsü, refüj sulamasının ardından kayganlaşan yolu fark edemedi. Kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden 2 motorsiklet sürücüsü 80 km hızla yolda kayarak sürüklendi. Diğer motorsiklet sürücüsü ise son anda kurtuldu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yolda devrilen bir Motorsiklet sürücüsü şans eseri kazadan hafif sıyrıklarla atlattı. Sürücülerden diğeri ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kazanın ardından motorsiklet sürücüsü tepkilerini şu şekilde ifade etti. Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!

Ölümden döndük...

Kazanın ardından mucizevi şekilde kurtulduklarını ifade eden kazazede motorsiklet sürücüsü Saffet Tataroğlu, 3 Motor birlikte seyir halindeydik. Diğer sürücü sağdan ilerlediği için kurtuldu. Biz ise ıslanan kaygan yolda daha fazla direnemediğimiz için yere çakılarak düştük. Biz profosyonel kullanıcı olmamıza rağmen motor altımızdan adeta yok oldu. Hızlı değildik, 70-80 km hızla gidiyorduk. Üzerimizde elbiselerimiz olduğu için şans eseri kurtulduk. 200 kg motor bizi öldürürdü. Yolun ıslak olması nedeniyle kayganlaşan yol bu kazanın sebebi olmuştur. Ben davacıyım arkadaş, bu can çünkü..." dedi.

Orta refüj sulamaları can almasın! 

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlatırken, çevre sakinleri Nevşehir'de özellikle yaz aylarında orta refüjlerden yollara taşan sular yolu kayganlaştırıyor ve trafik kazalarına yol açıyor diyerek yetklilileri göreve davet etti.

Bir diğer vatandaşımız ise, Arefe günü az kalsın faciaya dönüşecekti. Elimizi yıkamaya su bulamazken yolların lakayt bir şekilde sulanması akıl alır gibi değil sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.