Nevşehir il genelinde Yaz aylarının gelmesi ile birlikte pikniğe çıkan vatandaşların dikkatsizliği arazi yangınlarına neden oluyor.

Nevşehir’de Ürgüp yolu üzerinde bulunan arazide vatandaşların testi kebabı yapmak için yaktıkları ateşin rüzgâr ile etraftaki kuru otları tutuşturması sonucu arazi yangını çıktı. Çok sayıda ekili tarım arazisinin bulunduğu alandaki yangın vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince söndürüldü.

Arazi Yangınları,  Doğal Ve Ekolojik Dengeyi Yok Ediyor

Nevşehir’de son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava sıcaklığına paralel olarak yaşanabilecek arazi yangınlarına karşı Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri de uyarılarda bulundu

Arazi yangınlarının özellikle piknik ateşinin tam olarak söndürülememesi, sigara izmaritinin rast gele doğaya atılması ve arazilere atılı bulunan cam parçalarının yakıcı güneş ışınlarıyla teması sonrasında başladığını belirten İtfaiye yetkilileri, her ne şekilde olursa olsun arazilere cam parçalarının atılmaması ve mangalateşinin söndürülmeden piknik alanının terk edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Yetkililer, özellikle yaz aylarında vatandaşların arazilerde daha dikkatli davranmasının can ve mal güvenliği açısından da büyük bir önem taşıdığına vurgu yaptı.

Nevşehir Belediyesi İtfaiye yetkilileri, arazi yangınlarına sadece otların yok olması anlamında bakılmaması gerektiğinin altını çizerken, arazide bulunan toprak için oldukça yararlı birçok bitki ve canlıların da yangınında yok olduğunu belirterek, bunun da doğal dengenin korunması yönünde ciddi sorunları beraberinde getirebileceği uyarısında bulunarak, vatandaşlara daha duyarlı hareket etmeleri çağrısı yaptı.