Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde dün gece yaşanan olayda hafta sonu düğünü yapılan sahte gelin altınlarla birlikte kaçmak isterken yakalanarak damadın yakınları tarafından Jandarmaya teslim edildi.

Edinilen bilgilere göre, Dün gece Saat: 00.15 sularında Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyüne Gaziantep'ten getirildiği iddia edilen sahte gelin, kendine takılan altınlarla kaçarken yakalandı.

Nevşehir'in Acıgöl İlçesi Topaç Köyünde hafta sonu Gaziantep' ten gelin olarak getirilen 1995 Antep doğumlu  Bahar BAYKARA Topaç köyü halkının yardım ve destekleri ile yapılan güzel bir düğün ile Topaç köyü halkından 1994 doğumlu yetim ve Engelli İsmail ŞAHİN ile dünya evine girdiler.

Düğünden 3 gün sonra Gelin Bahar BAYKARA Köylünün  yardım ve destekleriyle yapılan takı ve ziynet eşyalarını alarak dün gece saat 00:00 'de Ailenin uyuduğu sırada evin dış demir kapısını kilitleyerek gece karanlığından faydalanıp Köyün içerisinde bir yerlerde saklı olan önceden haberleştiği araçta biri bayan üç kişi hazır halde bekleyen 31 DZ 159 Plakalı binek otoya binerek kaçmaya çalıştı.

O anda köy meydanında bulunan gençler, ilk önce kız kaçırma olayı sanarak durumu Köy Muhtarına haber verdiler .

Olayın ilginç yanı kaçmaya çalışan araç İl yada İlçe yolu yerine köy içi mahalle arasından arazi yoluna yönelerek kaçan araç en büyük hatayı yaptı.
Sarp araziden geçiş bulamayan araç Köy içine geri dönmek zorunda kaldı. Belli ki ; köy içerisinde çevre yolları giriş çıkışlarında yeteri kadar bilgi sahibi olamadıkları ve olayın gece olması karanlıkta yollarını kaybedip yanlış arazi yoluna girmeleri Yakayı ele vermelerine en büyük etken oldu.  

İşte tam bu sırada Olayın ne olduğunu öğrenmek için Topaç Köyü Muhtarı Yüksel TOPRAKÇI  yanına aldığı araç ve birkaç köylü ile köyün yaklaşık 800 ila 1000 metrelik dış arazi yolun da şahıslarla karşı karşıya gelen araçlar anlık refleksle durdular.

 Araçtan inen köylüler tüm iyi niyetleri ile olayın ne olduğunu şahıslardan öğrenmek üzere iken kaçak araç aniden hızlı bir şekilde hareket ederek köylülerin üzerine oradan karşısında duran araca çarparak tarlalardan tekrar yola düşen araç  o esnada yan devrilip tekrar düzelip ilk şoku atlatarak köy içine hızla uzaklaştı.

FETÖ üyesi sandılar...!

Kaçış anında arazinin yüksek bir tepesinden yere hızla düşen aracın camları ve lastiği patlayarak araç hasar aldı buna rağmen kaçan aracın köylüler  “ bu bir feto terör olayı “ zannına kapılarak tekrar aracın kimisi yaya kimisi araçlarıyla peşine düştüler.

Kaçan araç çok hızlı olması çevreyi ve yolu bilememesi Köyün sokak yolunun dar olması nedeni ile kaçış esnasında yol kenarlarına defalarca vurarak ilerlemesini devam ettirdi. Bu arada köy meydanında olayı haber alan köy ahalisi araçları ile köy meydanında hazır beklemekte idi.

15 Temmuz darbe olayında FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ ne karşı çok çetin bir mücadele veren TOPAÇ KÖYÜ sakinleri hızla kaçmakta olan aracın peşine düştüler . NEVŞEHİR  istikametine kaçamakta olan aracı onlarca araç takibe aldı. Kovalamaca esnasında  kaçan aracın içerisindeki şahısların kim olduklarına kaç kişi olduklarına silahlı olup olmadıklarına aldırmaksızın amansız bir takip başlattılar. Kovalamaca  6 km mesafede olan İCİK Köyüne kadar devam etti .

   Kaçan araç İCİK Köyü içerisinde park halindeki araca çarparak ancak durabildi. TOPAÇ KÖYÜ arazisinde yapmış olduğu ilk hamlede büyük hasar alan aracın sağ ön lastiğinin tamamen çıktığı kaçışını cant üzerinde yaptığı  köy içerisinde sokak aralarında duvarlara vurma esnasında aracın büyük hasar aldığı araç içerisindeki şahısların bu nedenle yaralandığı görüldü.

Olay öyle ki ; bu anda bambaşka bir hal aldı. Olayın ne kız kaçırma  ne FETÖ terör örgütü ile alakası yoktu. Babalarını 2 yıl önce trafik kazasında kaybeden iki engelli kardeşten büyüğü olan İsmail ŞAHİN Köylünün el birliği ile yaptıkları düğünde GAZİANTEP ten getirdikleri  gelin aracın içerisinden çıktı.
 Gerçek o anda gün yüzüne çıktı; Hem yetim hem fakir hem de engelli olan İsmail ŞAHİN için evlilik bahanesiyle getirilen sözde sahte gelin, yanında biri bayan iki erkek 3 kişi ile aracın içerisinde bulundu.

Gördükleri manzara karşısında köy halkı adeta şoka uğradı. 

Durumu fark eden ŞAHİN ailesi ve TOPAÇ KÖYÜ ahalisi kalabalık bir gurupla olay yerine geldi. Düğün öncesinde Ziynet olarak takılan yaklaşık 15.000(on beşbin) tl Düğün esnasında Köylünün yardım amaçlı taktıkları 15.000 tl olmak üzere yaklaşık 30.000 tl değerindeki altınları alarak kaçtığı öğrenildi.

Durumu öğrenen TOPAÇ KÖYÜ halkı tahminen 120-150 kişilik gurup Sahte gelin ve yandaşlarına linç girişimini olay yerine intikal eden Jandarma ekipleri önledi. Yapılan inceleme ve aramada Geline takılan ziynet eşyaları teslim alınarak Damadın ailesine verildi.   

Kaçarken yaptıkları  kaza esnasında hafif şekilde yaralanan Sahte gelin ve ekibi olay yerine intikal eden Ambulans la Tedavileri yapılmak üzere Nevşehir Devlet Hastanesine Oradan da ACIGÖL İLÇE JANDARMA  KARAKOLU na götürülen zanlılar ifadeleri alındıktan sonra salınıverdiler.

  Durumdan şikayetçi olan  ŞAHİN ailesi ve bir kısım köylü  Zanlıların elini kolunu sallayarak gitmesine Biz yandık başkaları yanmasın diyerek tepkilerini gösterdiler.

Gerek bu düğünün yapılmasında gerek takı esnasında  herkesin kendi çapında bu öksüz çocukların durumunu düzeltmek için verilen çaba olayın aydınlatılmasında bu suç şebekesinin  meydana çıkarılmasında gerekse olayın meydana çıkışından itibaren yapılan dayanışma birlik ve beraberlik TOPAÇ KÖYÜ  adına takdire şayan bir davranıştır.

Haber: Adnan Yıldız