Nevşehir'in en köklü eğitim ve hayır kurumlarından olan Enderûn Eğitim Vakfı Nevşehir'deki hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek Nevşehir merkez Güzelyurt Mahallesi Jandarma Karşısı, Turan Sitesinin yanında yer alan Sami Efendi Kültür Merkezi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Kasaplar Çarşısı'nda hizmet veren Enderûn Eğitim Vakfı'nın bu binasından 7'den 70'e her yaştan vatandaşımız faydalanabilmekteyken aynı zamanda Nevşehir'de eğitim veren tüm ortaokul ve liselere bu binada seminerler verilmektedir.
Cevher Dudayev Mahallesi Avlanmaz Camii karşısında mahallelinin kullanımına ait bir okuma salonu, 419 Erkut TOKİ Bloklarında mahalle sakinlerinin kullanımına açık bir okuma salonu, 15 Temmuz Mahallesi Gündüzler Pide Salonu arkasında mahallelinin ve tüm halkın kullanıma ait bir okuma salonu bulunan Enderûn Eğitim Vakfı Nevşehir'de yine bir ilki gerçekleştirerek Özel Zeki Soyak Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunun da 2014 senesinde açılışını gerçekleştirmiş ve bununla beraber üniversiteli kız öğrencilerin barınmalarına yönelik de ev çalışmalarını da bırakmamıştı.
Enderûn Eğitim Vakfı faaliyet alanlarına bir yenisini daha ekledi ve Sami Efendi Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Güzelyurt Mahallesi Jandarma karşısında bulunan Turan Sitesinin yanında açılan Sami Efendi Kültür Merkezi muhteşem bir törenle açıldı.
Enderûn Eğitim Vakfı Sami Efendi Kültür Merkezi’nin açılışına AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Av. Ebubekir Gizligider, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Müftüsü Yakup Öztürk, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Soysaldı başta olmak üzere protokol üyelerinin yanı sıra başta Rahmetli Zeki Soyak Hoca’nın oğlu Nureddin Soyak olmak üzere birçok eğitimci, öğretmen ve Enderûn Eğitim Vakfı gönüllüleri katıldı.
Zeki Soyak Yurdu Müdürü Mustafa Fehmi Çiftçi’nin sunumuyla başlayan program Hafız Mustafa Toprak Hoca’nın Kur’an tilaveti ve İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün duasının ardından Kültür Merkezi’nin açılışı programına geçildi.
Açılışla beraber misafirlere Kültür Merkezi’ni tanıtan Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu Sami Efendi Kültür Merkezi’yle Güzelyurt Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarımıza nefes alabilecekleri bir oksijen çadırı oluşturmayı hem de tüm Nevşehir halkının istifade edebileceği bir kültür merkezi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Enderûn Eğitim Vakfı 2. Başkanı Feryadi Yağcı ise Sami Efendi Kültür Merkezi’nin en alt katında mescid ve çok amaçlı salon, giriş katında mutfak, lavabo ve seminer salonu, 3. Katta ise seminer salonu ve 2 adet oyun odası ve son katta ise yemekhane ve teras bulunduğunu sadece Güzelyurt Mahallesinde oturan vatandaşlarımız değil tüm Nevşehir halkı faydalanabileceğini belirtti.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz'de burada yaptığı açıklamasında; "Enderûn Eğitim Vakfı Sami Efendi Kültür Merkezinin açılışını hazirunumuzla gerçekleştirdik.‬ ‪“Mayası vakıf medeniyetiyle yoğrulmuş kadim şehir Nevşehir’imiz; vatan ve millet aşkıyla hep birlikte çalışmaya devam ediyor. Kültür merkezimiz şehrimize, hemşerilerimize hayırlı olsun.” dedi.