Nevşehir İl Müftülüğü tarafından, İstanbul Beşiktaş’ta, Kayseri’de ve sınır ötesinde menfur saldırıda şehit düşen polis, asker ve tüm şehitlerimiz için Merkez Kurşunlu Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu ve dualar edildi.
Akşam namazı sonrası Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Nevşehir Damla İlahi Ekibi tarafından Mevlid-i Şerif, İlahiler ve Aşr-ı Şerifler okundu.
Programa Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Müftüsü Yakup Öztürk, okunan Mevlid-i Şerifin ve vatandaşlar tarafından okunan Hatm-i Şeriflerin duasını yaptı.
İl Müftüsü Yakup Öztürk dua öncesi yaptığı kısa konuşmasında; “Haçlı zihniyeti hortlamış, tarihte yapamadıklarını değişik metotla, yerli kukla taşeron terör örgütleri eliyle yapmak istemektedirler. Ama asla başaramayacak, bu milleti bölemeyecek dize getiremeyecekler. Yeter ki biz bu birliğimizi bozmayalım ve şehitlerimize karşı, yakınlarına karşı, aziz milletimize karşı vazifelerimizi bilelim. İşte şu anda şehitlerimize rahmet dilemek, yaralılarımıza şifa dilemek ve ülkemizin selametine dua etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Allah kabul eylesin. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Namaz sonrası yapılan müsâfahanın ardından program sona erdi