Nevşehir'de akşam saatlerinde lokal olarak etkili olan sağanak yağış ve dolu yağışının ardından gerçekleşen sel bazı köylerde hayatı olumsuz etkiledi.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı İcik, Özyayla, Avanos ilçesine bağlı Mahmat, Derinkuyu ilçesine bağlı Güneyce, Özlüce ve Ürgüp ilçesine bağlı Mazı ve Şahinefendi köylerinde, Kaymaklı, Yazıhüyük ve Kalaba beldelerinde yağan şiddetli sağanak sonucu sel meydana geldiği bildirildi.  Selden en çok çiftçiler etkilendi. Dereler taştı, selle beraber oluşan taşkınlar yüzünden köylerde bahçeler ve tarlalar sular altında kaldı.

Mazı'da zarar büyük...

Edinilen bilgilere göre, Yağışın en fazla etkili olduğu Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde ise içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinde kısmi hasarlar oluşurken, bir çok evde de su baskını gerçekleşti. İlk belirlemelere göre Köye elektirik ve su verilemiyor. Yine köy yolu kapanan Mazı'da 10 adet büyük baş hayvan telef oldu, 4 ev ise kullanılamaz hale geldi... Yaşanan sel felaketinin ardından durumu gören vatandaşlar, jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye, AFAD, jandarma, Ürgüp belediyesi ve İl Özel idare ekipleri sevk edildi.  AFAD ekibi köy meydanındaki kıraathanelerde mahsur kalan vatandaşları kurtarmakta zorluk çekti. Yoğun uğraşılara rağmen bir çok ev sel suları altında kaldı. Akşam saatlerine doğru yağmur sakinledi ve sel suları çekildi. Bir çok mahsul telef oldu... Hasar tesbit çalışmalarına başlanıldı.

İşte Mazı köyünden o video görüntülerini izlemek için TIKLAYINIZ!

Derinkuyu ilçesine bağlı Güneyce köyünde Bodrum katları ve caminin alt katı sulara doldu, tarlaları şu bastı...

Sel Kaymaklı'yı da vurdu...!

Sağanak yağış Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kaymaklı kasabasında da etkili oldu. Kaymaklı'da yoğun yağış nedeniyle dereler su yatakları doldu taştı. Kaymaklı'dan o korkutan görüntüler video izlemek için TIKLAYINIZ!

Yetkililer yağışın ardından bahse konu köylerde hasar tespit çalışmasına başlarken, İl Özel İdaresine ait iş makineleri bölgeye gönderilerek yollarda selin getirdiği malzemelerin temizliğine başlandı. 

İşte Mazı köyünden görüntüler...