Edinilen bilgiye göre, Bugün saat 20:30 sularında Nevşehir 2000 Evler Mahallesi TOKİ Blokları Kaptan halı saha civarında vatandaşların şüpheli paket ihbarı üzerine polis alarma geçti.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi yakınlarında yabancı ve şüpheli bir paket olduğunu fark eden vatandaşlar Emniyet Müdürlüğü ekiplerini arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri, pakette inceleme yaparak fünyeyle patlatılmasına karar verdi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerinin yanı sıra çevik kuvvet ekibi de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Meraklı vatandaşlar ise polislere zaman zaman zor anlar yaşattı. 

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan ekipler, paketi fünyeyle patlattı. Kısa süreliğine paniğe yol açan şüpheli paket boş çıktı.Trafik eski haline geri döndü.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylara atıfta bulunarak, terör örgütünün asıl amacının vatandaşların arasında korku ve panik oluşturmak olduğunu belirttiler. Ekipler, kaos ortamı oluşturmak isteyen terör örgütünün bu tür oyunlarına itibar edilmemesini isteyerek, şunları kaydetti: “Sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu süreçte vatandaşlarımız, paniklere kapılmasın ve şüphe oluşan durumlarda kolluk kuvvetlerine hemen haber versin.”