Nevşehir’in merkeze bağlı Göre beldesi yakınlarında koyun sürüsüne geçtiğimiz gün akşam saatlerinde kurt saldırınca, 16 koyun telef olurken, 1 keçide kayboldu.
Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, koyunlara yakın yerde evlerinin olduğunu belirten Abdurrahman Baş’a ait koyun sürüsüne Nevşehir Göre yolu Bölge Trafiğin üstündeki dağ mevkisinde kurtlar saldırdı.

Uzunca bir süredir koyun beslediğini belirten sürünün sahibi vatandaşımız Abdurrahman Baş, olayda 16 koyun, 3 tanede koç'un telef olduğunu, 1 keçininde kaybolduğunu iddia ederek, bugüne kadar böyle bir olay yaşamadığını söyledi.
Bölge Trafiğin üstünde yayılan ve şahsına ait sürüye kurt saldırısı olduğunu anlatan Baş, yaptıkları aramada dağa doğru mevkiide kaybolan 1 keçiyede bir türlü ulaşamadıklarını belirterek, heralde onuda alıp götürdüler “Zararımız büyük, üzüntümüz çok. Yetkililerden destek bekliyorum” dedi.

Koyunların sahibi Abdurrahman Baş, "Bu Kurtlar devletin bıraktığı bir şey. Domuzları yesinler, diye geçtiğimiz yıllarda salmışlardı. Tasmalı olan kurtlar da görüldü. Bu hayvanları vurmak yasak, devlet üretim çiftliğinden geliyor. Devlet tarafından bir tedbir alınması bizim için uygun olur. Ateş edip vurma şansı da yok. Bizi perişan etti. Devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz" dedi.

Mağdur vatandaşımız ayrıca burası şehir merkezine çok yakın, bizim kendi ikamet ettiğimiz evimizde burada... Bu bir tane iki tane kurtun yapacağı iş değil. Aç kalan kurtlar insana da saldırır. Bugün hayvana saldıran, yarın insana da saldırır.  Açıkcası kurt saldırılarından dolayı çok tedirgin olduklarını ifade etti.