İçerisinde bulunduğumuz bahar aylarının gelmesi  ile birlikte doğa canlanmaya başlamış ve tarımsal üretim ivme kazanmıştır. Hububat tarlalarında önemli oranda zaiyat oluşturan tarla fareleri ile mücadelede zehirli yem kullanımı önemli bir yer tutmaktadır. Dünya ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs tedbirleri kapsamında tarımsal üretimde herhangi bir kesintiye mahal vermemek amacıyla, üreticilerimizin gerekli mücadeleyi yapabilmesi için, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her biri 1 kg’lık paketler halinde, toplam 5.000 kg zehirli yem hazırlayarak, İlçe Müdürlüklerimize ihtiyaçları doğrultusunda dağıtımı yapılmıştır.

Kış döneminde köylerde yapılan çiftçi toplantılarında, Tarla Fareleri için en etkin mücadelenin ilkbahar döneminde yapılan toplu mücadele olduğuda hatırlatılmıştır.

Çiftçilerimizin, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizden, talep edilmesi halinde zehirli buğdayın doğru kullanımını hatırlatma anlamında yine Müdürlüğümüzce bastırılan liflet ve broşürler kullanılmakta ve gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.