Nevşehir’in huzur ve güvenliğini, vatandaşların can ve mal emniyetini sağlama görevini, yasalarla verilen yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, Toplum Destekli Polislik Anlayışı içerisinde yerine getiriyor. Çok geniş bir görev alanı ifade eden “Güvenlik Hizmetlerinde” başarının yakalanması, ancak suç olgusu ve suçlularla mücadelede sorumluluk bilincinin toplumsal tabana yayılması ve farkındalık oluşturulmasıyla mümkün olabilmektedir.

Bu amaçla; Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ’ın himayesinde, Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığı ortaklığında Valilik Toplantı salonunda ilimizde Turizm İşletmecileri, rehberler ve seyehat acentaları ve  çalışanlarıyla 170 kişilik katılım  ile  “TEMA GÜVENLİK” konulu toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda turizm güvenliği ele alınarak turizmcilere terör, dolandırıcılık, siber suçlar ve asayiş suçları konularında bilgi verilmiştir.

Bu toplantıya; Emniyet Müdürü Mehmet ARTUNAY , Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Yusuf Ziyaddin CAVLAK,  İl Kültür ve Turizm Müdür V. Cengiz EKİCİ, Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup DİNLER,  Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa DURMAZ ve Turizm şirketleri katılmışt
ır.