Nevşehir Adnan Menderes terminali üst kavşağında Tur otobüsü ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir Güney çevre yolu Çardak mevkiinden gelen 34 DXX 30 plakalı tur otobüsü ile Aksaray istikametinden gelen 07 XX 85 plakalı hafif ticari araç terminal toki yol ayırımı terminal üst kavşağında çarpıştı. Hafif ticari araç çarpmanın etkisi ile takla atarak orta refüje devrildi.

Kaza esnasında kaldırımda kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, ilk belirlemelere göre otobüs sürücüsü ile hafif ticari araçta bulunan sürücü yaralandı.

Nevşehir Adnan menderes Terminal üst kavşağında meydana gelen kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen ekipler tarafından araçlardan çıkartılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri ambulansta yapılan yaralılar, Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ekipler tarafından yapılan çalışmaların ardından takla atan araç, çevredeki vatandaşların da yardımı ile takla attırılarak Yediemin Otoparkına ait çekiciye bindirildi. 

Kaza sonucu büyük hasar gören araçlar Nevşehir Yediemin Otoparkına ait çekici yardımıyla yoldan kaldırılırken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan Nevşehir Belediyesi temizlik ekiplerince yapılan çalışmayla yol temizlendi. Kaza sonrası zarar gören DUR levhası ve kaldırımların onarımı için Karayolları bölge ekipleri bekleniyor.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.