Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile İlimizden umreye gidecek olan vatandaşlar için İl Müftülüğü tarafından “2017 Yılı Umreci Adaylarını Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.
İl Müftülüğü tarafından organize edilerek Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere; İl Müftüsü Yakup Öztürk, Hac Şube Müdürü Mehmet Şaban Yılmaz ve umreciler katıldı.
İl Müftüsü Yakup Öztürk, İbadet Bilinci ve Umre İbadeti konusunu işleyerek “Tavaf, sa’y ve diğer ibadetlerde kalabalıktan ve insanlara eziyet vermekten kaçınmalısınız. Amelleri bozacak veya sevabını azaltacak herhangi bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışınız. Yolculuk hakkında mutlaka bir şeyler okuyarak, dinleyerek gittiğiniz yer ve yapacağınız işlemler hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız” dedi.
Kutsal topraklarda duanın önemine değinen Öztürk; “Dua ibadetin özüdür. Orada yapılan dualar kabul olur red olunmaz. Dualar Arapça ya da Türkçe yapılabilir. Önemli olan dua ederken ne istediğinin farkında olmandır. Allah kalbinizden geçenleri dahi bilir ve ona göre karşılığını verir. Çünkü O alimdir, habirdir ve karşılığını vermeye de kadirdir. Bu nedenle bol bol dua edin” dedi.
Sözlerinin sonunda Müftü Öztürk  umrecilere, ‘‘Allah şimdiden yolculuklarınızı hayırlı eylesin. Sağ salim gidip dönmenizi nasip etsin. Dualarınızda İslam âlemini, tüm Müslümanları, özellikle ülkemizi unutmayınız’’ dileği ile sözlerini tamamladı.
Daha sonra İl Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, Yaşar Bolat ve Hac Şube Müdürü Mehmet Şaban Yılmaz: Ana Hatlarıyla Umre Menasiki konusunu işleyerek; yolculuk öncesi Umre ibadeti ile ilgili  İhram, Tavaf, Say, Traş ve İhram yasakları konularında seminere katılan vatandaşlara bilgilendirme yaptılar.
Gerçekleştirilen seminer programı, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.