Nevşehir’de 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle “Uyuşturucuya Karşı Birlikte Yürüyoruz” etkinliği gerçekleştirildi.

Nevşehir Valiliği himayesinde Bağımlılıkla mücadele İl Koordinasyon Kurulu üyesi kurumların yöneticileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüş Nevşehir Valiliği önünde başladı. Nissara AVM önüne kadar süren yürüyüş boyunca katılımcılar uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek amacıyla çeşitli pankartlar taşıyarak yürüdüler.

Yürüyüş ardından ise; katılımcılar tarafından Nissara AVM içerisinde Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM), Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi (KAÇEM), İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Jandarma ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından kurulan stantlar gezildi.

Gün dolayısıyla Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) ve Nevşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi (KAÇEM)stantlarında gençlere bu merkezlerde açılan kurslar hakkında bilgiler verilerek, gençler boş vakitlerinde bu merkezlerde açılan kurslara davet edildi.

 Burada Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı narkotik köpeği özellikle minik ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.