Nevşehir Diriliş Meydanında Vali, Belediye Başkanı, Siyasi partiler, Sivil toplum kuruluşları, Asker, Polis ve binlerce Nevşehirli  Vatandaşların katılımıyla düzenlenen 27 günlük demokrasi nöbeti sona erdi.

Vatandaşlar, miting alanına gelen rütbeli asker ve polisleri alkışladı. Bazı vatandaşlar, asker ve polislerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Birlik ve beraberlik için bir araya gelen siyasi parti temsilcilerine teşekkür eden Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, bu birlik ve beraberliğin gerek Nevşehir'de gerek ise Türkiye’de ilelebet devam etmesi temennisinde bulundu. 


DEVLET, ASKER, POLİS, TÜM VATANDAŞ BİR VE BERABER

Diriliş Meydanı’nda son kez demokrasi nöbeti için toplanan devlet, asker, polis ve tüm vatandaşlar İstiklal Marşı ile son nöbete başladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın meydanlara inin çağrısı üzerine Diriliş Meydanı’nda Demokrasi nöbetine başlayan Demokrasi Nöbetine ara verilerek, vatandaşlarca  güvenlik güçlerimize devredildi.

Suriyeli bir mülteci hafızın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden son demokrasi nöbetinde  daha sonra Ankara’da  gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip ERDOĞAN  ile  Başbakan Binali YILDIRIM’ın da katıldığı son demokrasi nöbeti canlı olarak barkovizyondan izlendi.

Daha sonra Diriliş Meydanı’nda  oluşturulan platforma  davet edilen Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, İl Jandarma Komutanı J.Kıd.Alb. Metin ALKAYA, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER, İl Emniyet Müdürü Metin KALAYOĞLU, Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali TANRIVER ve belediye başkanları halkı selamladı.
Daha sonra konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER, 15 Temmuz 2016 Cuma gününde gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından  bugüne kadar devam eden demokrasi nöbetine katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Diriliş Meydanındaki  demokrasi nöbetlerinde  birlik, beraberlik, kardeşlik ve bütünleşmenin  nasıl olabileceğini Nevşehirlilerin tüm dünyaya gösterdiğini belirten ÜNVER, bu duruşun Nevşehir’e çok iyi yakıştığını kaydetti.

 Diriliş Meydanı’nda bazı kararları halkla birlikte aldıklarını aktaran ÜNVER “ Bu vatan için canlarını hiç çekinmeden veren gerek polis, gerek asker ve gerekse demokrasi şehitlerimizin isimlerini caddelere verdik.” dedi.

Vali AKTAŞ ise konuşmasında; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısı üzerine meydanlara inen Nevşehirlilerin büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini ifade ederek, bir grup beynini kiraya vermiş hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından tüm Nevşehirlilerin birlik ve beraberlik içerisinde, herhangi bir siyasi görüş ve düşünce ifade etmeden devletinin yanında olduğunu dik duruşu ile ortaya koyduğunu anlatan AKTAŞ, “ Herkesin kafasında soru işaretlerinin olduğu bir süreçte  sevgili halkımız Valiliğin, Emniyet Müdürlüğümüzün ve partilerin önünde kendini gösterdi. Halkımızın bu dik duruşu bize güç ve kuvvet verdi.” dedi.

             Devlet içerisinde ayrı bir devlet oluşumu olarak da değerlendirilen paralel devlet yapılanmasının tamamen bu devletin içerisinden temizleneceğini Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Ankara’daki son demokrasi nöbeti ile bir kez daha aziz halkımıza deklare ettiğini vurgulayan AKTAŞ: “Ben de Nevşehir Valisi olarak Nevşehir’de  bu hain yapılanmanın  tamamen temizleneceği sözünü veriyorum. Paralel çete ile hukuk devleti kurallarına uygun bir şekilde mücadele edip, tamamen bitireceğiz. Kin ve nefretle hareket etmeden, kendi milletine bomba atan bu hainlerin bataklığını tamamen kurutacağız, bundan şüpheniz olmasın. Bu milletin kılına bile zarar gelmeyecek. Allah böyle günleri bir daha bu millete yaşatmasın. Reisimizi, vatanımızı ve devletimizi yedirtmedik, bunlara kimsenin gücü de yetmeyecektir” dedi.

Daha sonra Vali AKTAŞ’ın önerisi ile, alanda bulunan asker ve polisler platforma davet edildi. Burada nöbet vatandaşlar tarafından asker ve polislere teslim edildi. Bir grup gencin de katıldığı törende Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde İstiklal Marşı söylendi.
Demokrasi nöbetinie son gün yazar Ferudun ÖZDEMİR konuk oldu.Yazar Ferudun ÖZDEMİR daha sonra platformda halka seslendi. Vatandaşlara 15 Temmuz 2016 günü kendisinin de  oğlu ile birlikte hainlerin Ankara’da  gerçekleştirdiği  darbe girişimi sırasında kendisinin de yaşadığı gelişmeleri  aktaran ÖZDEMİR, hainlerin planını milyonlarca evde yaşlısı genci herkesin Allah’a yaptığı yakarışların bozduğunu anlatan ÖZDEMİR, Türkiye’de bundan sonra böyle girişimin yaşanmaması için halka dua yaptırdı.

Yazar Ferudun ÖZDEMİR, daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı. Nevşehir Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen imza gününde yazar ÖZDEMİR, ilk olarak Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, İl Jandarma Komutanı  J.Kıd.Alb. Metin ALKAYA, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER, İl Emniyet Müdürü Metin KALAYOIĞLU ve İl Başkanı Mehmet Ali TANRIVER’e kitaplarını imzalayarak takdim etti. Yazar ÖZDEMİR imza gününde okuyucularıyla da kısa sohbetler yaptı.
Demokrasi Nöbeti, Diriliş Meydanı’nda sabah saatlerine kadar devam etti. Partili partisiz, çocuk, genç ve yaşlı her kesimden binlerce vatandaşın katıldığı Demokrasi Nöbeti, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı başta olmak üzere, sahne alan bazı grupların seslendirdiği kahramanlık marşları ile devam etti.