Nevşehir'de haziran ayında şiddetli yağışın neden olduğu sel baskınları devam ediyor. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Nevşehir il merkezinde dün gece etkili olan şiddetli yağmur sele neden oldu. Aşırı yağan yağmurla beraber birçok yolda seller yollara büyük tahribat verdi. 

Nevşehir’de akşam geç saatlerde başlayan ve gece etkisini arttıran sağanak yağış, şehir merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Son yılların en yoğun ve şiddetli yağışı sonrasında şehir adeta yağışlara teslim oldu.

Sağanak yağmur sonucu trafikte zaman zaman aksamalara neden olurken, yağmur suları 2000 Evler mahallesi Zübeyde hanım caddesi, Avanos köprülü kavşağı, Ticaret lisesi önü, Sanayi, Borsa kavşağı, Sahil, Esentepe mahallesi polis evi önü ile Güzelyurt mahallesi ve 2000 Evler mahallesi başta olmak üzere yolun karşılıklı bölümlerini göle çevirdi. Bir çok mahallede etkili olan yağışların ardından yollarda çökmeler, alt geçitlerde su birikintileri ve caddelerde bulunan rögar kapakları tıkandı.

Ayrıca, Nevşehir'de yağmurun ardından sorumsuz sürücülerin araçlarından sıçrayan sular kaldırımlarda yürüyenleri boyadı. Araç suyundan ıslananlarda bu asfaltları atanlara rahmet okudular.

Geçmiş olsun NEVŞEHİR...

FİB Haber Merkezi olarak yoğun şekilde yağan rahmetten sonra hasara uğrayan köy ve beldelerimizle, buralarda yaşayan hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Rabbim daha büyüklerinden muhafaza eylesin. Devletimiz tüm imkanlarıyla şehrimizde seferber olmuştur...

Yer:  Esentepe mahallesi yollar su gölüne dönmüş...

Fotoğraf: Naci İşler