“Huzur şehri” olarak kabul edilen kentimizde özelikle gece yarısından sonra bazı bölgelerde ortaya çıkan gürültü kirliliği insanları isyan etme noktasına getirdi. Özellikle Nevşehir merkezinde gecenin geç saatlerinde sıkça duyulan havai fişek sesleri çevre halkının büyük tepkisine neden oluyor.

İYİ Kİ YASAK! BİR DE YASAK OLMASA…
Nevşehir'de gece yarısından sonra mahalle aralarında duyulan havai fişek, yine gece saatlerinde şehir içinde egzoz filtrelerini açan motosikletler ve drift yapan otomobillerin sesleri vatandaşları hem tedirgin ediyor, hemde hasatası çocuğu olanları rahatsız ediyor.

Yasak olmasına rağmen sıklıkla duyulan havai fişek sesleri vatandaşlarca “Ya bir de yasak olmasa…” yorumlarına neden oluyor.

Oysaki tüm Kapadokya genelinde SİT alanlarındaki kültür varlıklarının "zarar görebileceği" gerekçesiyle Nevşehir'de havai fişek atılması 2007 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile yasaklanmıştı.

Nevşehirli Vatandaş yetkililere tepkili 
Vatandaşların asıl tepkisi ise gürültüyü yapanlardan ziyade buna göz yuman yetkililere oldu. Çevre halkı “Madem yasak, neden her yerde atılıyor? Neden birileri çıkıp bunu yapanlara dur demiyor? Geçenlerde sabaha karşı 03’te bile arka arkaya havai fişek attılar. Evimizde oturamaz olduk. “ diye serzenişte bulundular.

İhbar hattı
Havai fişek ya da benzeri şekilde gürültü kirliliğine tanık olan vatandaşlar 155 Polis ihbar hattını arayarak ihbarda bulunabilirler.