Içişleri Bakanı Süleyman SOYLU'nun başlattığı "öncelik hayatın" "öncelik yayanın" sloganıyla ülkemiz geneli eş zamanlı trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması kampanyası başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' sloganıyla başlatılan kampanyaya Nevşehir'den de destek geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' sloganıyla 2019 yılı ''Yaya Öncelikli Trafik'' yılı ilan edilmesine yönelik çalışma yapan Nevşehir Valiliği tüm kamu, kurum ve kuruluşların katılımları ile ''Yaya Öncelikli Trafik'' etkinliği gerçekleştirdi.

Programda, tüm kurum ve kuruluşların katıldığı yaya geçidi uygulaması gerçekleştirildi. 

Nevşehir İş Bankası Önü, Nissara AVM önü, Emniyet Müdürlüğü önü yaya geçitleri noktalarında,  6 Şubat Çarşamba günü saat 12.00’de Nevşehir Valiliği koordinesinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın katılımlarıyla Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir’de tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin yönetici ve temsilcileri ile çocuk, yaşlı ve engelli bireylerin de katıldığı etkinlik düzenlendi.

Vali İlhami Aktaş, Yaya geçitlerinde araç şoförlerine ve taksi duraklarındaki araç şoförlerine kampanya ile ilgili el broşürleri vererek,  “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” kampanyası hakkında bilgiler verdi.

Konu hakkında Nevşehir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; "Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar" hükmü getirilmiştir.

Bu düzenleme ile artık araç sürücüleri, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işaret bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş;

Kavşak giriş ve çıkışlarında, Yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.