15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde Nevşehir'de ki kurum ve kuruluşlardan gelen 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü mesajları...

"2016'dan 2020'ye..." "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara" ,15 Temmuz'u unutmadık unutturmayacağız!

 NTSO Başkanı Parmaksız'dan 15 Temmuz Mesajı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Parmaksız, "Ülkemizi bölmek, parçalamak ve ülkemizde kardeşkanı akıtmak isteyenlere milletimiz 15 Temmuz’da gerekli dersi vermiştir. Ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, bundan sonra da karşısında yüce milletimizi bulacaktır. 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten milletimizi kutlarken, demokrasi şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın." dedi.
 

Borsa Başkanı Salaş'tan 15 Temmuz mesajı...

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin iradesine yenik düştüğünü söyledi.

Başkan Salaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; 

"Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un dördüncü yıldönümüne giriyoruz. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine karşı gövdesini siper eden ve hayâsızca akına dur diyen, tüm dünyaya kahramanlık örneği gösteren aziz milletimizi kutluyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın. Unutulmasın ki 15 Temmuz Bizim 2’nci İstiklal savaşımızdır. Elinde bayrak, gönlünde imanla tankların üzerine koşan, vatan aşkına ölümü göze alan aziz şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız'' dedi.

Borsa Başkanı İbrahim Salaş: 'Destan Yürekle Yazılır' Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun ki Aziz Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu.

Nevşehir Ticaret Borsamızda, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gazi Meclisimiz, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Ve üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz: Nevşehir'in önemli bir sivil toplum kuruluşu Ticaret Borsası olarak, 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye" dedi.

Altınyıldızlılar ‘'15 Temmuz Şehitlerini Unutmadık, Unutturmayacağız'

Altınyıldız Eğitim Kurumları ailesi olarak, 15 Temmuz Şehitlerini rahmetle anar, Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutlarız.

İnsanlığın ve nice uygarlıkların beşiği olan kadim coğrafyamız kanlı ve vahşi bir saldırıya tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine maruz kaldı. Ülkemize, vatanımıza, milletimize ve tüm insani değerlere ihanet eden terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kanlı ve hain girişim, aziz milletimizin direnişiyle yerle bir oldu. Elleri öpülecek analar, babalar, dedeler, nineler mermilere ve bombalara siper olan genç yaşlı yiğitler Her renk, meslek, meşrep ve eğilimden olan kahramanlar İnancını Vatanını milletini namusunu savunacak kadar kutsal bir aşkı kuşanarak yola çıktılar. Soylu bir âşık edasıyla gittiler. Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini savunan çelikten bir kale oldular. Şahadet şerbetini içip yokluklarla vatanlarına hayat verdiler. Gazi olup vatan aşkıyla kutsanmış bir yaşama bilincine dönüştüler. İnsanı insan yapan hasletlerin vatanı vatan kılan değerlerin en mükemmel değerlerini oluşturdular Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi onurlu ve dik duruşlarıyla bir kez daha tarih yazdılar.

Sevgili çocuklar, sevgili gençler sizler bu şanlı tarihi hatırlayarak büyüyün. Çünkü ayakta kalmaktır hatırlamak! Sevmek ve mücadele etmektir. Vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmaktır. Şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına her ne şart altında sahip çıkmaktır ve asla unutmamaktır.

Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü kutlar, Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini savunurken şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, geleceğe inançla, umutla bakıyoruz.

Pınarbaşı: '15 Temmuz Zaferi, Demokrasinin Teminatıdır'

Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminin milletimizce bertaraf edilmesinin 4. yıl dönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Mesajında Pınarbaşı “Türkiye Cumhuriyeti’nin en kanlı saldırılarından biri olan 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Fetönün organize ettiği bu kanlı saldırı, şanlı Türk Milleti’nin güçlü iradesiyle bertaraf edilmiş, eli kanlı terör örgütü militanları hain emellerine ulaşamamıştır. 15 Temmuz gecesi milletimiz, hiçbir bahanenin ardına gizlenmeden, yaşlı, genç, kadın, erkek demeden darbecilerin karşısına çıkmış ve canı pahasına vatanını müdafaa etmiştir.

Türk Milleti’nin 15 Temmuz gecesi azmiyle, inancıyla, kanıyla kazandığı demokrasi zaferi, yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada demokrasinin yaşaması için bir teminattır. Darbe girişiminin, Türkiye’yi toplumsal olarak bölme ve ekonomik açıdan zora sokarak birtakım mecburiyetlere yöneltme gayreti olduğu aşikârdır. Bu anlamda tehlikeyi görerek ülkesine sahip çıkan milletimiz, bu, dünyayı kendine hayran bırakan birlik ve beraberliğiyle geleceğe daha güçlü yürümektedir.

O kara gecede gördük ki, Türk Milleti, vatan söz konusu olduğunda hiçbir engeli tanımıyor, ezip geçiyor. Hedeflerimize, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olma tasavvurumuza da bu kararlılıkla ilerleyeceğiz.

Bu vesileyle, 15 Temmuz’un dördüncü yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece minnetle anılacak olan 15 Temmuz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Tek güvencemiz ve umudumuz milletimizin azim ve kararlılığıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, tüm askeri ve sivil darbeleri lanetlediklerini dile getirirken, güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolunun Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal devlet esaslarına sarılmaktan geçtiğine vurgu yaptı.

Gülmez 15 Temmuz Şehitlerini anma demokrasi ve milli birlik günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Her türlü darbeyi lanetliyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti demokrasi ve milli iradeye yönelik bu talihsiz saldırıyı ve arkasındaki fetö terör örgütünü lanetliyoruz. Halkın egemenliğine ve Türkiye’nin demokrasi birikimine sahip çıkma azmindeyiz. Darbe girişimine karşı milletimiz, Gazi meclisimiz ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş darbe girişimi boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi çıkarma fırsatına dönüştürülememiştir. Sonraki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisini devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 4 yıl geçmiş olmasına karşın darbenin siyaset ayağını ortaya çıkarmaya yönelik güçlü adım dahi atılmamıştır. Askeri ve ye sivil darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Gelişmiş bir Türkiye yaratmanın yolu Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal devlet esaslarına sarılmaktan geçiyor. Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı direnişte canını veren şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz” dedi.

Hain darbe girişimini yapanları, yaptıranları lanetliyorum

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününü kutlarken, darbe girişiminde bulunanları ve buna destek çıkanları lanetlediğini dile getirdi.

Altınışık, “15 Temmuz’da ülkemize, milletimize, bayrağımıza ve demokrasimize yapılan hain saldırıya karşı milli birlik ve beraberlik içerisinde kahramanca mücadele ederek ülkemize, milletimize, bayrağımıza ve demokrasimize sahip çıkan halkımıza şükranlarımı sunuyor, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, hain darbe girişimini yapanları ve yaptıranları şiddetle lanetliyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun" diye konuştu.

Hainlere canlarıyla, kanlarıyla karşı duran vatan evlatlarımıza minnettarız

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı duran tüm vatan evlatlarına, Şehitlerimize ve gazilerimize Millet olarak şükran borçlu olduklarını dile getirdi.

Gündüzpolat, “Bundan üç yıl önce, Cumhuriyet tarihinin en alçak hıyanetlerinden birisini, hatta en büyüğünü yaşadık. Takvimlerin 15 Temmuz 2016 Cuma’yı gösterdiği günün gecesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan FETÖ mensubu bir grup üniformalı hain ve onların işbirlikçileri hain kalkışma planını uygulamaya koymuş ancak bu planları halkımızın demokrasiye sahip çıkması ile püskürtülmüştür. O gece; vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına, demokrasimize ve aydınlık geleceğimize yönelik olarak, ihanet içerisinde bulunan hainlerin, kalleşçe ve kanlı bir darbe teşebbüsünde bulunmasıyla şanlı tarihimize kara bir leke olarak geçirilmeye çalışılmıştır. Ancak o gece, Aziz milletimiz; kendi silahını yine kendi milletine doğrultan ihanet içerisindeki bu hainlere karşı göğsünü siper ederek, tankların önüne çıkarak, ardında şanlı tarihine yakışır yeni kahramanlık destanları yazdırmak suretiyle onurlu bir direniş göstermiş ve tarihimize kara bir leke olarak geçirilmek istenilen bu geceyi dünyadaki tüm mazlum milletlere öncü olacak, rehber olacak, ışık tutacak bir kahramanlık destanı, şanlı bir direniş, demokrasiye ve milli birliğe sahip çıkma gecesine çevirmeyi başarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; vatanın ve milletin bekası için, Şanlı Bayrağımızın semalarımızda sonsuza kadar dalgalanması için iman dolu göğüslerini, tanklara, toplara, silahlara siper ederek şehit düşen vatan evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum. Yine 15 Temmuz gecesi kahramanca mücadele ederken, hainlere karşı direniş gösterirken gazilik onuruna erişen vatan evladına da şükran ve minnetlerimi sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

 

FETÖ’cü hainleri ve darbe girişimini asla unutmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya 15 Temmuz'da tarihin en büyük ihanetlerinden birinin yaşandığına dikkat çeken mesajında, “Türk milleti ve onun iradesine kasteden, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıldönümünde, şanlı milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. Hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen terör örgütü uzantılarının halen içimizde barındığını ve devletimizin büyük kararlılıkla yürüttüğü operasyonlar sayesinde bu uzantıların temizlendiğini görmekteyiz. Aziz milletimizin yazdığı kahramanlık destanıyla hüsrana uğratılmış olan bu hain darbe girişimini asla unutmayacağız. Bu ihaneti affetmeyen fedakâr milletimiz canı pahasına vatanına, bayrağına ve milli iradeye sahip çıkarak darbe girişimini büyük bir kararlılıkla geri püskürtmüştür. Bizler de demokrasimizin emsal savunucuları olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak FETÖ terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimizin her daim yanındayız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle ülkeye ihanet olarak kabul edilen her türlü darbe girişimini esefle kınıyorum. Bu vatan uğruna tarihimiz boyunca canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bu ülkeyi bizlere vatan yapan tüm Şehitlerimizin ruhları şad olsun

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)’nün asker elbisesi giymiş hainlerince gerçekleştirilen 15 Temmuz menfur silahlı darbe girişiminin, Türk Milleti’nin sarsılmaz iradesi ile bertaraf edildiğini belirtti.

Güneş, “15 Temmuz, darbeye karşı milletimizin şahlanışının simgesi haline gelmiştir.’ dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; “15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimini milletimizin evlatları meydanlarda, sokaklarda canları pahasına, eşsiz bir destan yazarak durdurmuş ve istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkarak, ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiler. Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Onların tankları topları uçakları varsa, sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımın sarsılmaz imanları vardı. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini ve beyinlerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Bu nedenle 15 Temmuz, darbeye karşı milletimizin şahlanışının simgesi haline gelmiştir. Hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kardeşlerimiz kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Onlar bu vatan uğruna şehit ve gazi oldular. Devlet ve millet kenetlenmesini bir kez daha gösterdiler. Türk Milleti olarak tek yürek olduğumuzda, yenilmeyeceğimizi bir kez daha kanıtladılar. Bize cesaretlerini, ruhlarını, bu güzel vatanı ve sevdiklerini emanet bıraktılar. Bu ülkeyi bize vatan yapan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları ailelere Sabr-ı Cemil niyaz ederken, bu uğurda gazi olan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Rabbim, hainlere bir daha fırsat vermesin

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatlarını kaybeden Şehitlerimizi bir kez daha anarken, söz konusu darbe girişimini önlemek için tankların önüne yatan, yaralanan gazilerimize de Türk milletinin minnettar olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde Türk Milletinin büyük bir kahramanlık destanı daha yazdığına değinen İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, “Alçak, hain FETÖ/PDY terör örgütü; milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını ve Cumhurun Başkanını, ümmetin umudunu, dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’'ı hedef almıştır. Teröristler bu girişimle millî iradeyi saf dışı bırakmayı ve demokrasiyi, özgürlükleri engellemeyi hedefliyordu. Ancak basiretli ve ferasetli aziz milletimiz gönlündeki iman ve vatan aşkı ile gereken cevabı 15 Temmuz gecesi vermiş ve ilelebet de vermeye devam edecektir. FETÖ alçak darbe girişimiyle ipinin kimlerin elinde olduğunu dünyaya bir kez daha gösterdi. Vatan nöbetlerinde vatandaşlarımız gündüz çalışıp gece meydanlara çoluğuyla çocuğuyla koştu. ‘Yeni Kapı Ruhu’ ile taçlanan vatan nöbetleri dosta güven düşmana korku verdi. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hem dışarıdaki hem de içerideki hainlere hiçbir zaman milletçe fırsat vermeyeceğiz. Ruhunu 1 dolara satmış, hain örgütün mensubu olmuş alçaklar adaletin karşısına çıkarıldılar. Mahkemelerde sergiledikleri pişkinlikler ve ahlaksızlıklar ortada. Ne yaparlarsa yapsınlar adalet karşısında bu hainliklerinin bedelini ödeyecekler. Türkiye Cumhuriyetimiz genç bir cumhuriyet olsa da kahraman milletimiz bin yıldır Anadolu’yu kanıyla, canıyla kendisine yurt edindi. Bundan sonra da yurdunu koruyup yüceltecek kudrete sahiptir. Anadolu insanının samimiyetini ve cesaretini her daim görmek bizlere güç veriyor. 80 milyon vatandaşımızla ötekileştirmeden, başkalaştırmadan tek yürek olarak 2023, 2053, 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğiz. Kahraman ecdadımızın bize emanet bıraktığı kutsal vatanımızda; huzurumuza, birliğimize, dirliğimize, güçlü Türkiye’ ye kast eden hain, alçak teröristlerle ve yandaşlarıyla kararlı mücadelemiz devam ediyor, bitene kadar da devam edecek. Ay yıldızlı al bayrağımıza kanlarıyla renk veren isimleri bilinen ve bilinmeyen tüm kahraman şehitlerimizden, fedakâr gazilerimizden Allah, razı olsun. Demokrasiye, milli iradeye vurulan bütün darbeleri ‘Unutmadık, Unutturmayacağız!’ ve 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Rabbim, hainlere bir daha fırsat vermesin. Aziz vatanımızda şanlı bayrağımız ilelebet var kılsın” dedi.

15 Temmuz, darbeye karşı milli şahlanışın simgesi olmuştur

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye’nin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığını yok etmeyi hedefleyen 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünün, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini dile getiren Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Çiftci, “15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimini milletimizin evlatları meydanlarda, sokaklarda canları pahasına, eşsiz bir destan yazarak durdurmuş ve istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkarak, ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiler. Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Onların tankları topları uçakları varsa, sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımın sarsılmaz imanları vardı. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini ve beyinlerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Bu nedenle 15 Temmuz, darbeye karşı milletimizin şahlanışının simgesi haline gelmiştir. Hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kardeşlerimiz kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Onlar bu vatan uğruna şehit ve gazi oldular. Devlet ve millet kenetlenmesini bir kez daha gösterdiler. Türk Milleti olarak tek yürek olduğumuzda, yenilmeyeceğimizi bir kez daha kanıtladılar. Bize cesaretlerini, ruhlarını, bu güzel vatanı ve sevdiklerini emanet bıraktılar. Bu ülkeyi bize vatan yapan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları ailelere Sabrı Cemil niyaz ederken, bu uğurda gazi olan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

 

15 Temmuz, darbeye karşı milli şahlanışın simgesi olmuştur

Nevşehir İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye’nin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığını yok etmeyi hedefleyen 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünün, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini dile getiren İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Özdemir, “15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimini milletimizin evlatları meydanlarda, sokaklarda canları pahasına, eşsiz bir destan yazarak durdurmuş ve istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkarak, ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiler. Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Onların tankları topları uçakları varsa, sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımın sarsılmaz imanları vardı. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini ve beyinlerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Bu nedenle 15 Temmuz, darbeye karşı milletimizin şahlanışının simgesi haline gelmiştir. Hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kardeşlerimiz kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Onlar bu vatan uğruna şehit ve gazi oldular. Devlet ve millet kenetlenmesini bir kez daha gösterdiler. Türk Milleti olarak tek yürek olduğumuzda, yenilmeyeceğimizi bir kez daha kanıtladılar. Bize cesaretlerini, ruhlarını, bu güzel vatanı ve sevdiklerini emanet bıraktılar. Bu ülkeyi bize vatan yapan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları ailelere Sabrı Cemil niyaz ederken, bu uğurda gazi olan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

 

Menfur darbe girişimini lanetliyorum

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık 15 Temmuz darbe girişiminin Yıldönümünde bir kez daha menfur ve melun darbe girişimini kınadıklarını, lanetlediklerini dile getirdi.

Altınışık, “Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde devlet içerisinde yapılanan bir grup paralel yapı ve terör örgütü üyesinin yapmış olduğu kalkışma ile ciddi bir badire atlatmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Milletine, Türk demokrasisine karşı alçakça bir kalkışma olmuştur. Milletimiz o gece canı pahasına meydanlara inerek demokrasisine sahip çıkmış, bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğunu tüm dünyaya göstererek bu darbe kalkışmasında düşmana fırsat vermemiştir, vermeyecektir. Milletimiz; aklıyla, ferasetiyle ve tüm azmiyle 15 Temmuz darbe kalkışmasının unutulmasını, unutturulmasını ve bu alçakça ihanetin üstünün örtülmesine asla izin vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünü anıyor, 15 Temmuz gecesi vatanı uğruna canı pahasına mücadele edip şehadete erişen yiğitlerimizin nezdinde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. Kökleri hem içeride hem de dışarıda bulunan paralel devlet yapısı ve terör örgütü tarafından milletimize karşı girişilen bu menfur ve melun darbe kalkışmasını lanetliyorum” diye konuştu.

Çalışkaner’den 15 Temmuz mesajı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner, 15 Temmuz hain darbe girişiminin; ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletinin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğratıldığını söyledi.

Başkan Çalışkaner, “ Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir. Kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimiz, günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, aziz milletimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

Nevşehir Kızılay Şube Başkanı Civelek'den 15 Temmuz Mesajı

Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Şube Başkanı Ercan Civelek mesajında şu ifadelere yer verdi.

“15 Temmuz, Devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferidir.

Bu darbe girişiminde milletimiz Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz 721 yıl önce Söğüt’te, 567 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

15 Temmuz, milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır.

Türk milleti bu demokrasi zaferiyle, top, tank, uçak, helikopter ve mermilere karşı sadece imanı ve inancıyla göğsünü siper etmiş, onurlu direnişiyle bağımsızlığından ve demokrasiden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamış, birçok ulusa da yol gösterici olmuştur.

Bilinmelidir ki, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Her türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Devletimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur. Bunun için, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeleri aşmak için çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Milleti’nin varlığına, istikbaline ve inancına darbe vurmak isteyenlere karşı canlarını feda eden 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi şehitleri ve ülkemizin her karış toprağını kanlarıyla sulayan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.