19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun. Sitemize ulaşan Muhtarlar Günü mesajları…

Muhtarlarımız halkımızla devletimiz arasındaki köprü  

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, Muhtarlar gününü kutladı.  

Başkan Dinç, "Muhtarlarımız, köy tüzel kişiliğinin temsilcisi ve mahallelerin yöneticisi konumundadır. Mahalle ya da belediye sınırları içerisinde bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar ile ilgili bir takım işleri yerine getiren, halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi gören temsilcilerimizdir. Köylerimizin ve mahallelerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek üst makamlara bildirmek suretiyle hizmetin halka daha çabuk ulaşmasını sağlayan, vatandaşların her türlü sıkıntılarında emeğini esirgemeyen gerek milletimizi gerekse devletimizi temsil eden muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.  

 

Başkan Aktürk'ten Muhtarlara Kutlama Mesajı;

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Aktürk mesajında, "Devletimiz ile milletimiz arasındaki zincirin ilk halkası olan ve benimde kendilerini herzaman mesai arkadaşlarımdan biri olarak gördüğüm kıymetli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü‘nü kutluyorum. Birlikte hizmetlerimize devam..." ifadelerine yer verdi.

Başkan Bağcı Muhtarlar Günün Kutladı...

Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bağcı mesajında, "Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşması noktasında her zaman en ön saflarda olan muhtarlarımız, halkımızın kendi içlerinden biri olarak her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri temsilcileridir. 

Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü’’nü kutluyor, kendilerine sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.

Başkan Süslü'den Muhtarlar Günü Mesajı

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Süslü mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sorumlu oldukları alanlar içerisinde çok önemli bir görevi icra eden, muhtarlarımız çok kutsal bir görev üstlenmektedirler. Muhtarlık görevi sorumluluk, özveri, sevgi ve fedakârlık isteyen mukaddes bir iştir. Uçhisar Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluğun ve önemin farkındayız. Muhtarlarımızın talep ve görüşlerini sürekli olarak değerlendiriyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaca göre muhtarlarımızla bir araya geliyor, Uçhisarımız için değerlendirmeler yapıyoruz.

Bu vesileyle işini fedakarca yapan, hiçbir sorumluluktan kaçınmayan bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor sağlıklı, bereketli, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum.”

Başkan Aksoy Tüm Muhtarlarımızın Gününü Kutluyorum

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Aksoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesi 1829 yılından bu yana köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde en önemli görevi ifa etmektedir. Çağdaş demokrasinin en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında da kendileri mahalle sakinleri ile Devlet arasında bir köprü niteliği taşımaktadır.

Bu anlamda değerli mahalle muhtarlarımızı fedakârca yürüttükleri bu görevlerinde başarılar diliyor, bir kez daha 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum." dedi.

Başkan Salaş'dan '19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı'

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Salaş, '19 Ekim Muhtarlar Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Borsa Başkanı Salaş mesajında şu görüşlere yer verdi: “Muhtarlık müessesesi; demokrasimizin, yönetim sistemimizin, kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Halkımızın tercihi ve seçimiyle iş başına gelmiş muhtarlarımız, bizlerin de baş tacıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, selam, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Muhtarlarımız yerel yönetimlerin en büyük yardımcısı 

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Muhtarlar günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.  

Güneş mesajında; “Cumhuriyetimizin değerlerini özümsemiş aydınlık nesiller yetiştikçe gördük ki demokrasimiz daha da güçleniyor. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçme ve seçilme hakkı, insanlarımızın huzur ve barış içinde yaşamasının en büyük teminatı olmuştur. Yenilikçi, modern bir Türkiye'nin inşasında halkımızın söz sahibi olması, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunun göstergesidir. Devletimizin halkımıza sunduğu hizmetin yerinde ve kaliteli olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerekir. Halktan kopuk, halkın isteklerini, sıkıntılarını bilmeyen, vatandaşların dertleriyle hemhal olmayan bir devletin dünyada söz sahibi olması beklenemez. Bunun bilincinde olan devletimiz, demokrasimizin nüvesini oluşturan muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vermektedir. Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimizin ve mahallerimizin en önemli temsilcisi olmuştur. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir. Karapınar Kasabamızda görev yapan mahalle muhtarlarımız başta olmak üzere 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, tüm muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum” dedi. 

 

Başkan Gündüzpolat muhtarlar gününü kutladı  

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, 19 Ekim Muhtarlar gününe ilişkin bir kutlama mesajı yayınladı. 

Gündüzpolat, “Mahalle yada belediye sınırları içerisinde bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar ile ilgili bir takım işleri yerine getiren, halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi gören temsilcilerimizdir. Köylerimizin ve mahallelerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek üst makamlara bildirmek suretiyle hizmetin halka daha çabuk ulaşmasını sağlayan, vatandaşların her türlü sıkıntılarında emeğini esirgemeyen gerek milletimizi gerekse devletimizi temsil eden muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi. 

Muhtarlarımız demokrasimizin vazgeçilmez unsurları 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, 19 Ekim muhtarlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Muhtarların ülkemizde demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunun altını çizen, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, “Muhtarlarımız, köy tüzel kişiliğinin temsilcisi ve mahallelerin yöneticisi konumundadır. Mahalle ya da belediye sınırları içerisinde bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar ile ilgili bir takım işleri yerine getiren, halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi gören temsilcilerimizdir. Köylerimizin ve mahallelerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek üst makamlara bildirmek suretiyle hizmetin halka daha çabuk ulaşmasını sağlayan, vatandaşların her türlü sıkıntılarında emeğini esirgemeyen gerek milletimizi gerekse devletimizi temsil eden muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi. 

Çiftci, Şehit muhtarlarımızı da unutmadı 

19 Ekim Muhtarlar günü münasebeti ile bir mesaj yayımlayan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, “Ülkemizde ki, şehrimizdeki köy ve kasaba, mahalle muhtarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi ve devletle olan iletişimlerinin güçlendirilmesi, aslında sadece doğrudan muhtarlarımıza değil, vatandaşımıza götürülen hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik, modern ve çağdaş bir anlayışı da bünyesinde barındırmaktadır. Sadece bulunduğu mahallenin sorunlarını değil, tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi demokrasimizin tamamını savunmak adına şehit düşerek bu vatana hizmeti en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı, muhtarlarımızın sorunlarına, beklentilerine daha fazla özen göstermek noktasında bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu vesileyle, görevi başında bu millete hizmet için şehit düşen bütün muhtarlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, kıymetli muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu. 

 

Tüm Muhtarlarımızın günü kutlu olsun  

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, Muhtarlar gününü kutladı. 

2015 Mart ayında Muhtarlar Konfederasyonu olarak hükümete sundukları teklif sonucunda 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başlandığına dikkat çeken Başkan Altınışık, Nevşehir ili genelinde ilçe, kasaba, köy ve mahallelerde görev yapan tüm muhtarların gününü kutladı. 

Altınışık, “Görev süresi içerisinde mahallesinde, Köyünde, Kasabasında ya da ilçesindeki insanların her türlü sorununa büyük bir fedakarlık ve görev bilinci içerisinde koşan tüm Muhtarlarımızın günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Mahalle muhtarlığı, Osmanlı Devleti'nde eskiden beri var. Mahallenin başında bulunan imamlar, toplumsal dayanışmayı sağlamak, halkın ihtiyaçlarını karşılaması gibi dünyevi hizmetler de görürdü. Halktan ücret alan imamların görevlerinin bir kısmı, zamanla mahalle muhtarlarına devredilmiş. 19 Yüzyılda devlet halk ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla merkezi idarenin bir parçası olarak bazı yardımcı mahalli örgütler kurulmuş. Mahalle muhtar ve ihtiyar heyetleri de bu kuruluşlardan.1864 Tarihli Vilayet Nizamnamesi ile hukuk sistemimiz içinde yer alan mahalle muhtarlığının kanunların ve emirlerin ilanı, tebligatta ve vergi toplamada idareye yardımcı olmak, yaralama, öldürme olaylarının haber verilmesi gibi görevleri var. Mahalle muhtar ve ihtiyar heyetleri, 1913 tarihli İdare-i Umumiye-i Vilayet Kanunu ile kaldırılmış olduğu halde, varlıklarını mahallelerdeki kamu hizmetlerinin bir gereği olarak 1933 yılına kadar fiilen sürdürmüşler. Bu tarihte çıkartılan 2295 sayılı kanunla varlığı sona erdirilen kuruluşun görevlerini, zabıta ve belediye gibi bazı kuruluşların yapması öngörülmüş. Ancak, on yıllık bir uygulama mahalle muhtarlığının boşluğunun doldurulmasının mümkün olmadığı görüldüğünden, 1944 tarihli ve 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetlerinin Teşkiline Dair Kanun ile Kanunun uygulama şekil ve esaslarına dair 1945 tarihli tüzük çıkarılmış, bugünkü şeklini almış. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın bu özel gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Halkımızın dertleriyle dertlenen muhtarlarımızın günü kutlu olsun  

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, AK Partili hükümetler sayesinde muhtarlık müessesesinin önemli kazanımlar elde ettiğini belirtirken, tüm muhtarların gününü kutladı.  

Başkan Çiftçi, “Kalkınan ve sürekli büyüyen ülkemizin, hedeflerine birlik ve beraberlik içerisinde ulaşabilmesi için mahallemizden, köylerimize ve beldelerimize kadar Devletimizin tüm birimlerinin uyum ve işbirliğiyle hareket ettiklerini; muhtarlarımızın bu istikamette halkın içinde gelen kişiler olarak katkı sağladıklarını müşahede etmekteyiz. Nasıl ki vücudun organları beyinle aynı istikamette olmazsa düzenden ve ahenkten bahsedemeyiz, aynı şekilde en küçük idari birimlerimizin, köylerimizin, mahallelerimizin istikametiyle ülkenin istikameti aynı yönde olmazsa; sağlıklı ve istikrarlı bir büyüme gerçekleştirilemez. Evde, köyde, mahallede demokrasi kültürü ne kadar güçlenirse, ülkenin tamamında da bu kültür gelişir, güçlenir, standartları o kadar yükselir. Vatandaşın derdiyle dertlenen, halkın tercihiyle, seçimiyle iş başına gelmiş tüm muhtarlarımızın kendilerine ve ailelerine sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerinde bulundu. 

Özdemir'den kutlama mesajı 

 İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşması noktasında her zaman en ön saflarda olan muhtarlarımız, halkımızın kendi içlerinden biri olarak her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri temsilcileridir. Tüm muhtarlarımız günümüzde de önemli görevleri başarı ile yürütmeye devam etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutluyor, kendilerine sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Muhtarlarımız demokrasimizin vazgeçilmez unsurları  

MHP İl Başkanı İlhan Kaya, 19 Ekim muhtarlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.  

Muhtarların ülkemizde demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunun altını çizen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, “Muhtarlarımız, köy tüzel kişiliğinin temsilcisi ve mahallelerin yöneticisi konumundadır. Mahalle ya da belediye sınırları içerisinde bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar ile ilgili bir takım işleri yerine getiren, halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi gören temsilcilerimizdir. Köylerimizin ve mahallelerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek üst makamlara bildirmek suretiyle hizmetin halka daha çabuk ulaşmasını sağlayan, vatandaşların her türlü sıkıntılarında emeğini esirgemeyen gerek milletimizi gerekse devletimizi temsil eden muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi. 

AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman'ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman “Millete hizmet yolunda Muhtarlarımız bizim hizmet paydaşlarımız, yol ve mesai arkadaşlarımızdır” dedi.

AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kahraman mesajında, “Muhtarlık, vatandaşın sorunlarını ulaştırabildiği ilk nokta olmakla beraber sorumluluk bölgelerindeki  insanların ihtiyaçlarının karşılanmasında da etkin rol oynamaktadır. Muhtarlarımız millete hizmet yolunda bizim hizmet paydaşlarımız, yol ve mesai arkadaşlarımızdır. Biz hep birlikteyiz, beraberiz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde muhtarlarımıza verdiği değer ortadadır. Bizler de onların temsilcileri olarak sizlerle bu şehri beraber yönetmek, sorunları beraber tespit edip yerinde çözümler üretmek adına yoğun bir şekilde istişare halindeyiz.
Bu düşüncelerle ilçemizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü ”nü kutluyor, görevlerini fedakarca yürüten tüm muhtarlarımıza selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Ürgüp Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz Muhtarlar Gününü Kutladı

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, 19 Ekim ‘’Muhtarlar Günü’’ nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.Başkan Korkmaz, mesajında şunları kaydetti:

''Dеmоkrаsi zincirinin ilk hаlkаsını оluşturаn muhtаrlık tеşkilаtı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.''

Mustafa Korkmaz

Ürgüp Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı