İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere gönderilen 2 tır patates ile 1 tır soğan, sınır ötesinde dağıtıldı.

Nevşehir’in Kavak beldesinde faaliyet gösteren Hakan Gıda tarafından bağışlanan 56 ton patates ve 28 ton kuru soğan, İHH ekiplerince Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçirilerek savaş mağduru Türkmenlere dağıtıldı.

Suriye’de savaşın başladığı ilk günlerden beri hayatta kalma mücadelesi veren mazlum Müslümanlara el uzatamaya devam eden Nevşehir İHH Temsilciliği, yardımlarını sürdürüyor.

Daha önce de Bayır Bucak bölgesindeki Türkmendağı halkına tırlar dolusu yardım ulaştıran İHH Nevşehir ekipleri, bu kez güvenli bölge olarak kabul edilen Suriye’nin kuzeyine göç eden insanların yardımına Hakan Gıda’nın sahibi Birol Güney’in bağışladığı gıda malzemeleriyle koştu.

Buradaki çocuk, kadın, yaşlı, genç savaş mağduru ailelere patates ve soğan dağıtan ekipler, mağdur insanlardan hayr dua aldı.

İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, yaptığı açıklamada, hayırseverlerin destekleriyle çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde Nevşehir’deki ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye, gıda kolisi, hijyen paketi, ev eşyası ve nakit para yardımında bulunduklarını ifade eden Öncel, “İyilik her zaman her yerde sloganıyla çalışmalarımız ara vermeden devam ettiriyoruz. İHH olarak, kadim topraklardaki mazlumların yanı sıra ülkemizdeki ve şehrimizdeki ihtiyaç sahipleri için çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek”. dedi.