Nevşehir'de Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.
LÖSEV TIR'ı Nevşehir'e Geliyor
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İyilikler Tırı, Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardım Projesi kapsamında geldiği Nevşehir'de yardıma muhtaç lösemili ailelere gıda ve giysi yardımında bulunacak. Nevşehir merkez Gülbahçe önüne gelecek tır, gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak ve kırmızı et gibi yardım malzemelerini lösemili çocuklar ve ailelerine dağıtacak.
GELECEK NESILLERIN ÖNCÜSÜ GENÇ SUVERMEZLİLER  
Suvermez ilk öğretim okulunun 29 Ekim töreninde Suvermez ilk öğretim okulundaki sosyal faliyetlerimizden dolayı Genç Suvermezliler derneğine plaketle onurlandırdılar Genç Suvermezliler yönetim kurulundan sayın Fatih Gönen Genç Suvermezliler adına plaketi aldı. Genç Suvermezliler bu plaketi onursal başkanımız sayın Hamza Ertaş hocamıza bize verdiği destekten dolayı plaketimizi Hamza Hocamıza takdim ettik.

Nevşehir de Organ Bağış Etkinlikleri Devam Ediyor
 3-9 Kasım Organ Bağış Etkinlikleri Kapsamında Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın ve Cengiz Can, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Memurlarına toplantı Salonunda  Organ Bağışı Haftası nedeni ile bağış hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Ayrıca Kapadokya Fm de Görmeyen Gözler Program Yapımcısı Ömer Kavak sunduğu programa konuk olan Nevşehir Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Uzm. Dr. Alattin Kalı böbreklerin önemi ve korunması hakkında radyo dinleyicilerine bilgi verdi. Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın  da Organ Bağışının Önemi hakkında dinleyicilere bilgi aktardı 2 saat süren proğram boyunca sorulan sorulara cevap verildi.
Nevşehir'de Engelli Çocuklar İçin Düzenlenen Proje Devam Ediyor
Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve JAKEM tarafından düzenlenen ortak proje kapsamında engelli çocukların tedavisine at ve köpeklerle destek veriliyor.
Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Nevşehir JAKEM Komutanlığı tarafından yürütülmekte olan ve engelli çocuklara gerek tedavileri ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanması gerekse çocukların sosyal aktivitelerinin artırılması amacıyla “Engelli Çocuklara Hayvanlarla Etkileşim Sağlayarak Tedavilerine Katkı Sağlanması Projesi” 3. Dönem faaliyetleri başladı. Daha önceki 1 ve 2. Dönem projesi ile 12 engelli çocuğun katılımı sağlanmış olup 3. Dönem faaliyetleriyle devam ediliyor. Bu kapsamda 3 serabral palsi, 2 otizm ve 1 down sendromlu çocuğun Nevşehir JAKEM Komutanlığı tesislerinde at ve köpeklerle tedavilerine katkı sağlanması çalışmaları Nevşehir Devlet Hastanesi Çocuk Gelişimcileri ve Fizyoterapistleri gözetiminde gerçekleştiriliyor.
               
Çalışmalar kapsamında engelli çocuklar 7 Kasım – 26 Aralık 2014 tarihleri arasında her Cuma günü 2 saat boyunca tedavilerine yardımcı olacak etkinliklere katılacak. Duygusal, davranışsal, psikolojik ve fiziksel amaçları olan proje ile engelli çocuklar eğitim almalarının yanı sıra, hem spor yapacak, hem de eğlenceli vakit geçirecekler.
 Proje ilk hafta çalışmalarına Nevşehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Mehmet Gizligider, Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Gülşah Karaaslan ve Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş katılarak projeye destek verdiler.
KAPADOKYA'DA TURİST SAYISI 3 MİLYONA ULAŞACAK
Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turist sayısının yılsonuna kadar 3 Milyona ulaşması bekleniyor.
Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın geride kalan bölümünde 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi. 

Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa Ören Yeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnoğrafya ve Hacıbektaş Veli Müzesi,

Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar Kiliseleri ile Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini bu yılın Ocak-Ekim döneminde 2.5 Milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Bölgedeki tarihi ve turistik mekanları geçen yılın ilk 9 aylık döneminde 2 milyon 59 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti.

ACIGÖL MİNÜBÜS DURAĞI HİZMETE AÇILDI
Acıgöl Belediyesi tarafından ilçemizde  Nevşehir hattında yolcu taşımacılığı yapan Acıgöl Minüscüler ve Otobüsçüler motorlu taşıyıcılar kooperatifinin  ve yolcuların faydalanması amacıyla mevcut minübüs durağı olarak kullanılmakta olan yere ahşaptan minibüs durağı yapıldı. Yolcuların kışın soğuktan, yazın sıcaktan korunması ve minübüscü esnafının burada ikamet etmesi hizmetin daha iyi ve kaliteli olmasını sağlayacaktır.