Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında daha çok üyelerine bilgilendirme ve ihtiyaç sahiplerine yardım faaliyetleri yürüten DERSİAD Nevşehir Şubesi, son günlerde yaşanan yoğun gündem içerisinde toplumu ve özellikle gençlerimizi bir kanser gibi sarmaya başlayan Deizm konusuna da kayıtsız kalmadı.

Konu ile ilgili Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Av. Mehmet YÜCEL: “Allah’a inandığını söyleyip bunun dışında başka hiçbir şeye inanmama ve tüm dini vazifeleri reddetmeyi ifade eden deizm, İslam dininin temel prensiplerini inkâr etmek olduğundan bu inanca sahip olan kimselerin Müslüman olarak değerlendirilmeleri mümkün değildir. 
Gençlerimizin bu ve benzeri yanlış ve zararlı akımlardan korunması ve doğru din bilgisinin öğretilmesi amacıyla Dünya Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneğinin Nevşehir Şubesi olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ben Ötesi Kadın Kulübü işbirliği ile Değerli İlim Adamı Osman Nuri Topbaş’ın Aklın Cinneti Deizm Adlı kitabının dağıtımını gerçekleştirdik. 
Bu faaliyetimiz ile deizm gibi batıl düşünce akımlarının gerçek mahiyetini ortaya koyarak genç nesillerimizin bu tehlikenim farkına varmasına bir nebze olsun katkı sunmak istedik. Katkı sağlayan Yönetim Kurulu üyelerimize ve Ben Ötesi Kadın Kulübü üyelerine teşekkürü bir borç biliriz.” Dedi.