Nevşehir Devlet Hastanesinde bu sabah saatlerinde üst üste yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile server kaynaklı sistem arızası yaşandığından hastalar mağduriyet yaşadılar.

Vatandaşlar mağdur kaldı...

Edinilen bilgilere göre, Bu sabah saatlerinde üst üste iki üç kez elektriklerin gelip gitmesi sonucu hastanenin ana serverinin yandığı bu sebeple sabah saat: 09:00-09:30 dan itibaren Acil Servis dahil Nevşehir Devlet Hastanesinde hasta kaydı, girişi, tahlil ve muayeneleri yapılamadı.

Yaşanan sıkıntı nedeniyle sabahın erken saatlerinde muayene olabilmek için hastaneye gelen hastalar kayıt edilemeyince mağduriyet yaşadılar. Tüm sistemin bilgisayar yardımı ile dönmesi nedeniyle bazı hastaların tahlil işlemleri yapılamadı, ilaçları da verilemedi…

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Çömçe,  Hastane servisi sabah 09:00 civarında elektriksel dalgalanma nedeni ile server kendini korumaya aldı. Daha sonra server çalışır hale getirildi şimdi yeniden network yüklemesi  yapılıyor... Yükleme işlemi bittikten sonra rutin çalışmalar başlacak denildi."Elektrik kesintilerinden dolayı ana serverımızı destekleyen güç kaynaklarımızda problem meydana gelmişti. Serverı destekleyecek güç kaynağını takarak problemi giderildi. Saat 16:00 itibariyle Nevşehir Devlet Hastanesinde rutin çalışmaya dönüldü" dedi.


Konu hakkında FİBHABER.COM'a açıklamada bulunan Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Çömçe, bu sabah saatlerinde yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile server kaynaklı sistem arızası yaşadıklarını, şuan itibariyle servere bağlı sorunun giderildiği ve Bilgisayara Network yüklemesi kurulumu yaptıklarını söyledi. Çömçe, network yüklemesi tamamlanmasının ardından tekrar hizmet vermeye başlamış bulunuyoruz dedi.