Nevşehir'de bakımsızlık ve ilgisilik nedeniyle son yıllarda alkol ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen Kahveci Dağ Şehir Ormanı, Nevşehir Belediyesi tarafından onarım ve bakım çalışmalarının yapılmasının ardından Nevşehir halkının hizmetine sunulacak.

Hala hazırda Nevşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından mevcut içler acısı harabe görüntüsünden kurtarılacak Kahveci Dağ kent ormanının sosyal ve kültürel amaçlı kullanıcağı bildirildi.

Madde bağımlılarının mekanı şimdi halkın piknik alanı olacak...

Yaklaşık olarak 5 yıl önce Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Kahveci Dağı’nda 14,5 hektar alan üzerinde yaklaşık 1 milyon TL para harcanarak kurulan Kent Ormanına vatandaşların piknik yapabilmeleri için parklar, kafetarya, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkuru ve dinlenme alanları oluşturulmuştu. Yapımı tamamlanan kent ormanı daha sonra bakımsızlık ve bir takım kendini bilmez şahısların tahribatları ile birlikte adeta talan edilerek kullanılamaz hale getirilmişti.

Başkan Arı Start Verdi...

31 Mart Yerel seçimleri sonucunda Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı, 2015 Yılında imzalanan bir protokol ile 29 yıllığına Nevşehir Belediyesi bünyesine dahil edilen Kahveci Dağ Şehir Ormanı'nın bu çirkin görüntüsünden kurtularak halkın hizmetine sunulması için kolları sıvadı. İlk olarak geçtiğimiz günlerde kent ormanında incelemelerde bulunan Başkan Arı, alanın yeniden düzenlenerek hizmete açılması için start alındığını ve çalışmaların tamamlanmasıyla Nevşehir’in adına yakışır bir kent ormanına kavuşacağını söyledi.

Bu konuda ilk iş olarak toz, toprak, çamur içinde ulaşımda büyük sıkıntı yaşanan Kahveci dağ kent orman yolunu sıcak asfalt ile buluşturan Başkan Arı, Nevşehir’e hakim bir noktadaki kent ormanının şehrin en önemli mesire alanı haline getirileceğini müjdeledi.

Kent Ormanı Yolu Açılarak Sıcak Asfalt Döküldü...

Buradaki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Arı: “Bu şehir insanlarına söz verdik. Burası Türkiye’nin marka şehri olacak. Caddeleriyle, sokaklarıyla, sosyal tesisleri ve yeşil alanlarıyla bu şehre yakışan mekânlar oluşturacağız. Kent Ormanı bulunduğu bölge itibariyle kente hakim bir noktada. Belediyemizce bu alanda ciddi bir çalışma başlatıyoruz. Buradaki yeşil alanları arttıracak, yeni ağaçlar dikecek ve sosyal donatı alanları oluşturacağız. Yeşil alanlarıyla, çocuk parkları, sosyal tesisler ve piknik alanlarıyla şehrimiz muhteşem bir tesis kazanacak. Buraya gelen insanlarımız gün boyu aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekler.  ” dedi.  

Başkan Arı; "25 yıl Nevşehir Belediyemizce her mutlu ve hüzünlü günümüzde toprağa bir fidan diktiğimizi, her doğan ve ölen için, okula başlayan her evladımız için toprakla bir tane fidanı buluşturup şehir ormanımızı oluşturuyoruz. Ormanımıza giden yolumuz asfalt artık ve çevre düzenlemesini yaptık." dedi.