Güzel İnsanlar diyarı ve vicdanın Şehri Nevşehir'den, Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrası soğuk havada sokakta kalan vatandaşlara ulaştırılmak üzere battaniye ve kışlık giyecek kampanyası başlatıldı.

Sabah erken saatlerinde Nevşehirli firmalar Tır ve ağır vasıta araçlarını belediye önüne çekerek Elazığ ve Malatya'ya gönderilecek yardımlar için hazır kıta beklediler.

www.fibhaber.com'dan, Depremin ardından soğuk havada çoluk ve çocukları ile sokaklarda yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalışan depremzedeler için battaniye ve kışlık giyecek yardımı için Nevşehirli vatandaşlarımıza çağrı yapıldı...

Nevşehirli duyarlı vatandaşlarımız depremzedelere ulaştırılmak üzere yanlarında getirdikleri malzemeleri Belediye önündeki araçlara teslim ederlerken, "Elazığ'da gerçekleşen deprem dolayısıyla mağduriyet yaşayan kardeşlerimiz için kışlık kıyafet ve battaniye desteği sağlayacağız. Tüm vatandaşlarımızında yardımlarını Nevşehir Belediyesi önündeki yardım toplama alanına bekliyoruz." ifadesini kullandılar.

Öte yandan Nevşehir'den gönderilen, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 11 kişiden oluşan 2 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibi ile İHH Arama Kurtarma Ekibi ve 1 Ambulans deprem bölgesine ulaştı.