Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan SGK haftası nedeniyle İl Müdürlüğünde basın toplantısı düzenledi.

SGK İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, üç ayrı kurumun SGK çatısı altında birleşmesinin 10´uncu yılı olduğunu kaydetti. Yeni SGK binasının da müjdesini veren Yıkarbaba, "Yeni SGK binamızın inşaatı bu yıl içerisinde eski Bağkur binasının bulunduğu yerde başlayacak. Bir yıl içerisinde de teslim edilecek" dedi.

Toplantıda Nevşehir ile ilgili bilgileri de gazetecilerle paylaşan Yıkarbaba,  Kalkınma Bakanlığınca 31.03. 2016 Tarihinde Nevşehir Sgk Hizmet Binasının Bağkur Binasının Yıkılarak Yerine Modern Bir Bina Yapılacağını Müjdeledi.

Yıllardır büyük bir muamma olarak belirsizliğini koruyan Eski Bağkur Binasının bu yıl içerisinde yıkımına başlanacağını, 5 katlı Nevşehir SGK Yeni il binasınında temelinin atılacağını müjdeledi. Ayrıca mevcut 8,5 Dönümlük SGK il Binasınında ihaleyle satışının gerçekleşeceğini belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, Yeni Nevşehir SGK Binası 5 katlı 4000 metre kare alan içerisinde 2016 yılında temeli atılarak 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünün eski SSK binasında bulunması, vatandaşların buraya ulaşmada ciddi sıkıntılar çekmesi ve il müdürlüğünün daha modern ve ferah bir mekana kavuşturulması isteği nedeniyle eski Bağ-Kur binasının yerine çok katlı bir hizmet binası inşa etmeyi planlayan SGK İl Müdürlüğünün eski binanın yerine yapılacak yeni hizmet binası için projelendirme çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

2016 Yatırım programında hayata geçirilecek olan yeni Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü binasının 2016 sonu 2017 yılının ilk aylarında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.​

Hem Şeffaf Hemde Kolay Ulaşılabilir Bir Anlayışla Hizmet Ediyoruz!!!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba,”Kurumumuza gelemeyen vatandaşlar bana mail yoluyla ulaşabilirler. Biz gelen mail üzerinden işlerini takip eder ve sorunlarını çözeriz. 1 Kasım seçimlerinin ardından 64. Hükümet eylem planında yer alan hususlar ve sürecin devamında yapılan tespitler ışığında vatandaşlarımız lehine bir çok iyileştirme yapılmıştır. Çalışmalarımız, kurumumuzun hizmet kalitesini artırma gayreti içerisinde olacak şekilde vatandaşlarımızın hizmetlere daha kolay ve hızlı ulaşmasına yönelik imkanlar sağlama mücadelesi şeklinde devam etmektedir.

İl Müdürlüklerimiz, kurumumuzun taşra teşkilatını oluşturmakta olup vatandaşlarımız için yerinden çözüm hizmetleri sunmaktadır. Taşra teşkilatımız, vatandaşlarımızın işlerini ve ailelerini geride bırakıp kurumumuzun merkez hizmet birimlerine müracaat etmesine gerek kalmaksızın tüm işlemlerini gerçekleştirebilecekleri ve sorunlarını çözebilecekleri kabiliyetlerle donatılmıştır" şeklinde konuştu.