Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ise darbe girişimi sırasında Silopi'deki Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Terzi'nin Ankara'ya geldiği bilgisi alınca, Gölbaşı'ndaki karargahı ele geçirmesini engellemek için Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradı. Aksakallı 'Semih Terzi oraya geldiğinde öldür onu" talimatını verdi. 
Kahraman Astsubay Halisdemir ise ağacın arkasına saklandı, askerlerle birlikte ilerleyen Semih Terzi'yi kafasından vurdu. Halisdemir, Terzi'nin yanındaki darbeci askerlerin kurşunlarıyla şehit oldu. 
Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Şehit Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu kasabasındaki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Ziyarette aile yakınlarına taziyelerini ileten Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Yönetim kurulu üyeleri Ali Can Çağlak, Servet Bozkurt ve İskender Çınar Şehidin mezarını da ziyaret ettiler.
Burada Şehidin anısına açılan hatıra defterine de duygu ve düşüncelerini yazan Özdemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Kuranı kerim tilavetinde de bulundular.