Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun Kanser çeşitlerine karşı olan tedavi edici ve koruyucu etkisinin yanı sıra kalp fonksiyonlarının ve kan Basıncının düzenlenmesine de yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?

Sıcak günlerin içleri serinleten ve ferahlatan lezzeti karpuz, şimdi Nevşehir 'Ekonomik Pazar'da kilosu 1,45 TL'den satılıyor.

Ekonomik Balıkçılık Tic. Ltd. Şti. sahibi olan Uğur ÇEVİKLER, “Nevşehir'de Havaların ısınmasıyla birlikte karpuz tezgâhlarımızdaki yerini aldı. Adana başta olmak üzere farklı illerden getirdiğimiz karpuzları 'Ekonomik Pazar'da satıyoruz. Birbirinden lezzetli karpuzlara vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Hem ekonomik hemde lezzetli olduğu kadar sağlık açısındanda tam bir şifa dağıtan karpuzlar, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşıda etkili olduğu ispatlanmıştır. Şimdiden tüm Nevşehirli müşterilerimize afiyet şifa olsun efendim...!” dedi.

ADRES: Yeni kayseri cad. türbe yanı 58/1 Ekonomik Balıkçılık Nevşehir
TEL: 0384 323 50 50

Evde Sağlık Sofrada bol bol balık: 'Ekonomik balıkçılık'ta...'

Nevşehir'de bugün balık yemeye ne dersiniz ?

Yeni tip korona virüse (covid -19) karşı Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan balık tüketim kampanyası Nevşehir Merkez ve Avanos'da şubesi olan Ekonomik Balıkçılık Tic. Ltd. Şti. tarafından Karadeniz somonu ve Alabalık ile devam ediyor. 

Kapadokya bölgesinin en eski balıkçısı olan Ekonomik Balıkçılık Tic. Ltd. Şti. sahibi olan Uğur ÇEVİKLER ile yaptığımız görüşmede; Nevşehir halkın en taze ve en hesaplı balığı tüketmesi adına taze taze getirdiğimiz balık çeşitlerimiz Nevşehir Merkez ve Avanos şubelerinde halkımızın hizmetine sunduklarını, senenin oniki ayı boyunca mevsimine göre tezgahlarında taze balık bulundurduklarını beyan etti.

Karpuzun inanılmaz faydaları ve iyi geldiği hastalıklar...

Karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan beta-karoten içerdiğini belirten uzmanlar, içerdiği yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

Uzmanlar, aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenleyen ve Bağırsak Kanserini önlemede rol oynayan karpuzun çekirdeklerinin de, içinde bulunan cucurbocitrin adlı Madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Karpuz, güçlü bir antioksidandır. C ve A vitaminleri açısından zengin olan karpuz bizi hastalıklardan da koruyor. İşte diğer faydaları…

1. C ve A vitaminleri açısından oldukça zengindir. Özellikle beta-karoten deposu olarak bilinir.

2. Likopen olarak bilinen bir antioksidan karpuzda bol miktarda bulunur. Bu antioksidanlar vücutta dolaşırken zararlı maddeleri etkisiz hale getirir. Bu zararlı maddeler kolesterolün kan damarlarına yapışmasına neden olurkalp krizine yol açabilir. Karpuzdaki antioksidanlar bu maddelere karşı savaşır. Likopen karpuzda da bulunan ve meyveye kırmızı rengi veren bir antioksidandır. Likopen prostat kanseri riskini de azaltır.

3. Karpuz terleme sebebiyle kaybettiğimi sodyum ve potasyum yönünden de zengindir.

4. Karpuz likopen açısından en zengin besin maddesidir.

5. Enerji üretimi için gerekli olan B vitamini karpuzda bol miktarda bulunur. Gıda uzmanları karpuzda özellikle B6 ve B1 vitaminlerinin bulunduğuna dikkat çekmektedir.

6. Karpuz kişinin hararetini alan ve serinletici etki gösteren bir meyvedir.

7. Karpuzda bulunan antioksidanlar astım, kolon kanseri, kalp rahatsızlıkları, romatoid arterit ve prostat kanseri riskinin azaltılmasında yardımcı olur.

8. Karpuz, yağsız bir besindir ancak enerji üretimini artırır. Ayrıca yaşa bağlı dejenerasyona karşı da vücudu korur.