Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü fırsata çevirmek isteyenlere karşı vatandaşları uyardı.

Dolandırıcıların, darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmayı kendileri adına fırsata çevirmek için sosyal medyada çeşitli yollar denedikleri bildirildi. Son günlerde giderek artan dolandırıcılık olaylarına karşı Nevşehir Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyarmak amacıyla bilgilendirme mesajları gönderiyor. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Twitter ve Facebook sayfalarında bu konuda vatandaşları uyararak "İsminizin darbeciler listesinde olduğunu söyleyen ve sizden para talep eden kişilere itibar etmeyiniz" mesajları gönderdi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, OHAL görevlisi olarak evlere gelen kişilere vatandaşların evlerini aratmamasını isterken, mutlaka 155’i aramaları gerektiğini söyledi ve  vatandaşlardan dikkatli olmalarını da istedi.


Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında isimlerinin darbe listesinde yer aldığı ve adlarının darbeye karıştığı yönünde vatandaşları polis ve savcı gibi arayarak para ve altın talebinde bulunanlara karşı vatandaşları uyardı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yayınlanan uyarı mesajında, “Son dönemde iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle suç unsuru telefon görüşmeleri yaptığı, darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları yönünde emniyet birimlerimize ihbarlar gelmektedir.

Bu kapsamda ‘Telefonda kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, adınız darbeye karıştı, darbeciler listesinde diyerek para veya altın isteyenlere inanmayın. Böyle durumlarda 155 Polis imdat telefonunu arayabileceğiniz gibi en yakın Emniyet Birimine veya Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ediniz.” denildi.