Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneği ve Avrupa Eğitim Sağlık ve Kültür Federasyonu İl Başkanlığı ofisi düzenlenen törenle açıldı.

Proğrama, Nevşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, İl Göç idaresi Müdürü Akif Doksar, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Recai Gündüz, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Adem Akgümüş, Emniyet Amiri Süleyman Eroğlu, Afrin Gazisi Piyade Komando Uzman Çavuş Zeki Didinmez ile çok sayıda özel insan ve aileleri katıldı.

Açış konuşmasını Dernek ve Federasyon İl Başkanı Mehmet Karadaş'ın yaptığı proğramda Şenel Simit hocanın yaptığı duanın ardından açılış törenine katılım gösteren protokol üyelerine plaketleri takdim edildi.

Ardından Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneği ve Avrupa Eğitim Sağlık ve Kültür Federasyonu İl Başkanlığı ofisi kurdelesi kesilerek hizmete girdi.

İşte Dernek ve Federasyon İl Başkanı Mehmet Karadaş açılış töreninde şu açıklamalarda bulundu;

Çok kıymetli ve saygıdeğer büyüklerim, dostlarım ve konuklarımız, ben Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneği ve Avrupa Eğitim Sağlık ve Kültür Federasyonu Nevşehir il Başkanı Mehmet Karadaş. Evli ve iki çocuk babasıyım. 
Mesleğim Hidro Elektro mekanik ve Torna ustasıyım, 2011 yılında bir iş kazası sonucu bel kırılmasından mütevellit omurilik felci geçirdim ve ortopedik engelliyim.

Mesleğim ve esnaflıktan gelen geçmişim ile bağlantılı olarak insanlara sürekli yardımda bulunurken bunu kurumsallaştırmak üzere 4 yıl önce Federasyon il temsilciliğini aldım ve bu güne kadar bu şekilde devam etti ancak Nevşehir ismini daha güzel yerlere taşımak amaçlı olarak Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneğini  genel sekreterimiz, denetleme kurulu başkanımız sayın Dilek Koçer hanımefendi ile birlikte kurmaya karar verdik. Bu derneği kurarken çok farklı ve faydalı olması amacı ile dünyada bir ilk olacak olan vizyonu, misyonu, ilkesi, prensibi ve hayalleri olan bir dernek olsun istedik. Günümüzde varolan dernekler bana göre sokak dilencilerinin kamuda kurumsallaşmış halidir ve ellerinde bağış makbuzu koçanı ile kapı kapı gezip yardım toplarken bizler asla böyle bir niyet yada amaç taşımamaya karar verdik. Dernekler ve yardım kuruluşları devletimizin ve milletimizin sırtında adeta kan emici bir kene gibi yük olmuş ve tüm gelirleri bağış makbuzuna bağlı olarak idame etmektedirler lakin o bağışlar ihtiyaç sahiplerine ne kadar ulaşıyor buda bilinmemekle birlikte tam bir muammadır. Ve bu düşünceler ile bizler çok uzun saatler yapmış olduğumuz toplantılar, istişareler ve araştırmalar sonucunda ortak bir karara vardık ve dedikki biz kapı kapı gezip bağış toplamayacağız, elbette gönlünden yardım etmeyi amaçlayan insanlara kapımız sonuna kadar açık ve akülü tekerlekli sandalye, manüel sandalye ve medikal ürünler bağışı yapacak olan bağış sahibi insanlarımızın bu tür bir sevaba girmelerine aracı ve köprü olmak bizim asli vazifemizdir. Bu doğrultuda hem derneğimizin ve hemde bağışçılarımızın daha hesaplı ve daha sağlam akülü tekerlekli sandalye ve diğer medikal ürünlerin temini için bir projeyi hayata geçirme atefesindeyiz. 

Biz Engelli ve Yaşlılar derneği olarak en çok lazım olan ürünü imal edeceğiz ve bu ürün medikal ürünleri olacak, geliri tüm ihtiyaç sahilerine bir bir ulaştırılacak ve kendi ayakları üzerinde durabilen ve sürekliliği olan bir kurum olacak. 

Hedefimiz imalat atölyesi kurmak ve ilk aşamada 20 si engelli ve 4 ü sağlıklı kişi olmak üzere 24 kişiyi ve ilerleyen aşamada 180 i engelli olmak üzere toplamda 220 kişi çalıştırmak ve 220 aileye ekmek göndermek, istihdam sağlamaktır. 

Kendi markamızı oluşturup, maliyetine satış yapıp daha güçlü ve sağlam ve ürünlerimizi piyasadan daha ucuza satış yapıp hızlı bir şekilde piyasaya gireceğiz.
Medikal ürünler olarak 3 ayrı kategoride ve kendi aralarında 3 ayrı modelde ürünler imal edeceğiz.
Bu ürünler :
1- Akülü tekerlekli sandalye ve 3 farklı model.
2- Manüel tekerlekli sandalye ve 3 farklı model.
3- Doğuştan engelli veya çocuk felci geçirmiş hasta yavrularımız için üç tekerli eğitim ve rehabilitasyon bisikleti ve 3 farklı model olmak üzere toplamda 9 farklı ürün imal edeceğiz,

Biz STK olarak devletimize, belediyemize, milletimize ülkemize yük değil, yükü omuzlayan, destek veren ve devletimize katma değer kazandıran bir kurum olmak yolunda bugün ilk adımı sizlerinde katılımı ve şahitliği ile atmış bulunmaktayız.

Bu çalışmalarımızın yanı sıra engelli ve yaşlılarımızın hayatlarını nasıl idame ettiklerini tüm topluma daha doğru ve düzgün bir şekilde öğrenmeleri açısından izin alabildiğimiz tüm Okullarda, Üniversitelerde uzman kişiler tarafından konferans ve toplantılar ile anlatacağız.

Engellilerin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak amaçlı olarak onların daha bilinçli bireyler olması için psiko destek, bireysel günlük yaşam, tıbbi ve özel durumlarının anlatılması ve öğretilmesi için bireysel veya toplumsal konferans ve toplantılar düzenleyeceğiz.

Engelli ve Yaşlılar için özel olarak koordinasyon merkezi kurup, kısa kodlu telefon numarası oluşturup, derneğe özel engelli taşıma aracı ile her türlü sıkıntıları esnasında direk olarak yardım ve müdahele edeceğiz ki bu durumda aile ve sosyal hizmetler ile Belediyenin engelli ve yaşlılarla ilgili yükünü biz omuzlayacağız inşaAllah ve bu çalışmada belediyemiz ve sosyal hizmetler müdürlüğümüz ortak çalışma yapmak isterler ise biz her zaman hazırız.