29 Mayıs Cuma günü kılınacak Cuma namazı için Nevşehir Gazi Stadı ile 2 ve 3 Nolu sahalar yakın mahalleler için tahsis edildi...

Öte yandan Nevşehir İl Müftülüğü tarafından 29 Mayıs 2020 tarihinde Nevşehir merkez 20 Temmuz - Bahçelievler Ve Herikli Mahallelerine Cuma namazı kılmak için Nevşehir Gazi Stadyumu gösterilmesinin ardından çalışmalar şimdiden başlatıldı.

Açıklanan normalleşme planı kapsamında 29 Mayıs Cuma günü Cuma namazlarının cami dışında açık alanlarda kılınmaya başlanması, vakit namazlarının fiziki mesafe korunmak, maske kullanılmak şartıyla uygun görülen cami ve mescitlerde cemaatle kılınmaya başlanması ve vaaz-irşat hizmetlerine başlanması planlanıyor.

NEVŞEHİR GAZİ STADI

Normalleşme planının açıklanmasıyla birlikte Nevşehir İl Müftülüğü tarafından bu hafta Cuma namazının Nevşehir merkez 20 Temmuz - Bahçelievler Ve Herikli Mahalle sakinleri için Gazi Stadında kılınacağı duyuruldu.

HAZIRLIK BAŞLADI

Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Müftülüğü, Cuma namazının Gazi Stadyumunda kılınması için hazırlıklara başladı. Sosyal mesafe kuralının uygulanacağı Cuma namazında tüm tedbirler alınarak stat hazır hale getirilecek. Hazırlıklar başlarken detayların önümüzdeki günlerde açıklanacağı duyuruldu. 

Cuma günü Nevşehir il merkezinde Sela saat 12.20’de verilecek olup 12.46’da okunacak ezana müteakip Cuma namazı eda edilecektir. Vatandaşlarımızın abdestlerlni evlerinde almalarını, seccadelerini yanlarında bulundurmalarını, maskelerini takarak belirlenen Cuma alanlarına gitmelerini rica ediyoruz. #SosyalMesafeylKoruMusafahaYapma" denildi.
 

ELÇİYE ZEVAL OLMAZ

Nevşehir Gazi stadı tarihi bir anı yaşamaya hazırlanırken Avanoslu vatandaşlarda 29 Mayıs ta kılınacak cuma namazı için ilçeden geçen Kızılırmak nehri kenarını işaret ederek, Bu konuda yetkilileri göreve davet ettiler.

Tüm Vatandaşlarımızın Dikkatine;

????Camilerimiz cemaatine kavuşuyor ancak “Valiliğimizce belirlenen yerlerde” belirtilen kurallara MUTLAK riayet etmemiz gerekiyor;

‼️‼️65 yaş ve üstü vatandaşlarımız,kronil rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız ile 20 yaş altı vatandaşlarımız namaz alanına GELEMEYECEKTİR,

❗️Maskemizi takıyoruz,

❗️Seccademizi getiriyoruz,

❗️Abdestimizi evimizde alıyoruz,

❗️Saflarda Sosyal mesafeyi koruyoruz,

❗️Musafaha etmiyoruz,

❗️Namaz alanlarına kontrollü girip-çıkıyoruz,

❗️Hasta isek kesinlikle namaza gelmiyoruz.

????Kurallara uymamız bundan sonraki kılacağımız namazlarda eski günlere dönmemizin ilk adımı olacak lütfen belirtilen kurallara riayet edelim.

Uyulması Gereken Asgari Mesafe Ölçü Şeması