Nevşehirli Gazimiz Zeki Didinmez (24) 16 Mart 2018 yılında Afrin'in Dermaşanlı köyünde teröristlerin tuzakladığı EYP'nin infilak etmesi sonucu sol bacağını kaybetmişti. Aradan geçen yaklaşık 2,5 yılın ardından protez bacak değişimi için Ankara'ya giden Gazimiz Didinmez'i Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca ve yine ev sahipliği yapan Tes-İş Sendikası Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Tülek biran olsun yalnız bırakmadı.

Afrin Gazisi Didinmez'den Teşekkür Ziyareti...

Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca ve Afrin Gazisi Uzman Çavuş Zeki Didinmez, Başkent Ankara'da değerli hemşehrimiz Tes-İş Sendikası Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Tülek'in konuğu oldular.

Ziyarette kabulü ve ev sahipliği için Sendika Başkanı Tülek'e teşekkürlerini ifade eden Afrin Kahramanı Gazimiz Zeki Didinmez ziyarette, bölgede yaşadıklarını ve anılarını şöyle anlattı; "16 Mart 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekatı'nın 46. günlerden Cuma'ydı. Sabah saatlerinde başlayan aşırı yağmur nedeniyle silahlarımızı korunaklı bir yere koyalım istedik. O sırada bastığım yer tuzaklıymış ve patlamanın şiddeti ile birlikte bacağımı da kaybettim. O gün bu cennet vatanım için boynuma bir şeref madalyasını taktım. Gerekirse canımı da seve seve vermeye hazırım" dedi.

Gaziliğin çok büyük bir gurur olduğunu söyleyen Didinmez, görev yaptığı sürece her zaman milletimizin desteğini ve hayır dualarını hissettiklerini söyledi.

Gazimiz Didinmez, "Bu vesile ile siz değerli hemşehrilerimiz ile tanışmaktan büyük onur duydum. Gurbette Nevşehir'imizi en güzel şekilde tanıtan, Genç Nevşehirliler Derneği Başkanımız Sayın Ziya Ağca'ya, yine memlekete sevdalısı gurumuz, Değerli Hemşehrimiz Sayın Fatih Tülek beye misafirperverliği ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini temenni ederim..." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tes-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Fatih Tülek ise, “Öncelikle Afrin Gazimiz Uzman Çavuş Zeki Didinmez kardeşime bu nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Ve bu vesile ile sınır dışında ve ülkemizin her yerinde vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için canı pahasına mücadele eden tüm Mehmetçiklerimize sevgilerimizi saygılarımızı ve dualarımızı gönderiyorum." dedi.

Tes-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Fatih Tülek; "Ankara'da yaşayan Nevşehirlilerin çatısını oluşturan Genç Nevşehirliler Derneğimizin Başkanı Ziya Ağca ve Yönetim kurulu üyelerine çıktıkları bu yolda başarılar diliyor her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Son olarak buradan FİB Haber aracılığı ile tüm Nevşehirli hemşehrilerimize sevgilerimi ve saygılarımı yolluyor, "Bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili herkesi daha fazla dikkatli ve tedbirli olmaya davet ediyorum." dedi.

Oldukça samimi bir ortamda devam eden sohbette Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca'da yaptığı açıklamasında, Nevşehirli Afrin Gazisi Uzman Çavuş Zeki Didinmez'i misafir etmekten dolayı oldukça mutlu olduğunu ve Gazimizle gurur duyduğunu dile getirdi.

Her bir karış toprağı şehit kanlarıyla yuğrulmuş aziz Vatanımız için canını hiçe sayan şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Dernek Başkanı Ziya Ağca: "Bu vatan için kurşun sıkmış herkes bizim için çok kıymetlidir. Vatan toprağı için şehit olmak, gazi olmak herkese nasip olmaz. Bu yüce milletin evlatları vatanı için gazi olmaya, şehit olmaya her zaman hazırdır. Bayrağımızın huzur içerisinde dalgalanması uğruna gazi olan tüm kıymetlilerimizle gurur duyuyoruz. Her zaman gazilerimizin yanındayız... Gazilerimizin, şehit yakınlarımızın ve hemşehrilerimizin emrindeyiz." dedi.

Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehirli Gazimiz Zeki Didinmez'i yalnız bırakmayan Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca ve ev sahipliği içinde yine değerli hemşehrimiz Tes-İş Sendikası Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Tülek'e sonsuz teşekkür ediyoruz. Vicdanın şehri Nevşehir'den selamlar.