İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Genç İHH birimi gönüllüleri, Kapadokya'daki en önemli turizm merkezlerinden Paşabağı’nda çevre temizliği yaptı.

Nevşehir Valiliği İl Kültür Ve turizm Müdürlüğü ile Genç İHH tarafından ortaklaşa düzenlenen program, Yaşadığın Çevre İçin Bir İyilik Yap, İyilik Her Zaman Her Yerde sloganıyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında bir araya gelen gönüller kendilerine dağıtılan çöp poşeti ve eldivenleri alarak peribacaları arasında görüntü kirliliği oluşturan çöpleri topladı.

Geniş bir alanı kaplayan Paşabağı’ndeki peribacaları ve tarihi kayadan oyma alanların çevresindeki kağıt, plastik, cam ve teneke kutular ile çeşitli çöp atıkları toplayan gönüllüler daha sonra topladıkları atık çöpleri çalışma kapsamında alana getirilen çöp aracına yükledi.

Alandaki çalışmaya katılanlardan Hasan Çevrik, Kapadokya'nın gelecek nesillere tüm doğallığıyla miras bırakılabilmesi için korunması gerektiğini söyledi.

Çevrik, “Temiz bir çevre için Kapadokya’nın eşsiz güzellikteki vadilerinde çevre gönüllü temizliği yapıyoruz. Çevreyi korumak tüm insanlığın ortak vazifesidir. Elbette kirletmemek daha güzel olurdu ama ne yazık ki sonuç ortada. Dilek ağaçlarına maske bağlamışlar. Pandemi sürecinde risk zaten çok ama insanlar hem ağaçlara maskelerini bağlıyor hem yerlere atıyor. Umarım bundan sonra daha duyarlı olunur” dedi.

Ali Akarsu da, geçen yıl başlattıkları çevre temizliği etkinliğini bölgedeki farklı merkezlerde de gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.