Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR)’ni ziyaret ederek, burada düzenlenen sertifika töreni ve yeni dönem rapido kursu açılışına da katıldılar.

GÖRBİR, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliğinde istihdamın artırılmasına katkı sağlanması amacıyla düzenlenen rapido kursunun başlaması nedeniyle GÖRBİR dernek binasında düzenlenen açılış törenine, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı,  Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)  Müdürü Arif Sıddık Barata,  Aile ve Sosyal  Politikalar Nevşehir İl Müdürü Hüseyin Şener, Nevşehir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Fedekar Koçak, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Eski Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Kavak eski Belediye Başkanı Celal Yiğit, Eski Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,  Görbir Dernek Başkanı Erol Mutlu, Dernek Başkan Yardımcısı Mahmut Kemikkıran, Daire Müdürleri, STK temsilcileri, davetliler ve kürsiyerler katıldı.

Burada konuşan GÖRBİR Başkanı Erol Mutlu, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Açış konuşmasın ardından Vali Aktaş, Belediye Başkanı Arı ve protokol üyeleri, önceki dönem kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını vererek dernek üyeleri için düzenlenen rapido kursunun açılışını gerçekleştirdi.

Vali Aktaş, Belediye Başkanı Arı ve beraberindeki protokol üyeleri ile kursiyerlerin yeni başladıkları rapido çizim çalışmalarını yerinde incelediler ve çok başarılı bulduklarını ifade ederek kursiyerlere kolaylıklar diledi.

Burada kursiyerlerin çalışmalarını izleyen Başkan Arı, “GÖRBİR tarafından açılan ve İŞKUR ile Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen kursumuzu ziyaret ettik. Burada ayrıca hem dernek yöneticilerimizin hem de kursiyerlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günlerini kutladık. GÖRBİR şehrimizde sürekli olarak özel insanlarımız, hemşerilerimiz için gayretle yeni projeler üretiyor. Bu konudaki başarılı çalışmalarından dolayı dernek yöneticilerimizi kutluyorum.” dedi.

Polis Eşleri Derneği Nevşehir Şube Başkanı Seçgin Artunay proğram sonrası özel insanlara karanfil takdim ederek 3 Aralık dünya engelliler günün kutladı.