Ülkemizin ve Milletimizin varlığına kast edilmeye çalışıldığı 15 Temmuz gecesi HAİN ve ALÇAK DARBE girişimine ilişkin hassasiyet taşıyan şu günlerde Nevşehirli vatandaşlarımızın gözü sesi ve sitesi olarak onların ihbarlarını değerlendirerek  " Nevşehir HBV Üniversitesi 2016 Takviminde 15 Temmuz tarihinin Kırmızı Rengte olmasının sebebini muhataplarına sormuştuk.

Cevabını bizzat telefonla arayarakta öğrenmek için talebimizi kendilerine ilettik.

Konu hakkında Haberimize ilişkin NEHÜ'den yapılan açıklamada "SEHVEN" olduğu belirtildi. İşte o açıklama;


KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

Üniversitemizin Aralık 2015 tarihinde bastırdığı 2016 yılı takviminde 15 Temmuz 2016 tarihi, takvimi hazırlamakla görevli personelimizin bize verdiği bilgiye göre; sehven kırmızı renkte yer almıştır.

Üniversitemizin 2016 takvimini hazırlamakla görevli personelimizin bir önceki yılın (2015 yılı) takvim tasarım şablonunu kullanması sonucu bu hata ortaya çıkmıştır.
 
Çünkü 2015 takviminin Temmuz ayının bulunduğu sayfanın üçüncü satırı, yani 17-18-19 Temmuz 2015 tarihleri 2015 yılı Ramazan Bayramına denk geldiği için “kırmızı”renkli olarak belirtilmiştir. Aynı şablon 2016 yılının Temmuz ayında da kullanıldığı için üçüncü satıra denk gelen 15-16-17 Temmuz 2016 tarihlerinin tümü yanlışlıkla “kırmızı” renkte çıkmıştır. 16-17 Temmuz 2016’nın tatil günleri olan Cumartesi Pazar günlerine denk gelmesi dolayısıyla bu durum gözden kaçırılmıştır. Eğer aynı takvimin 2016 yılının toplu olarak aylarını gösteren sayfasına bakılmış olsaydı bu durumun bir hata olduğu, art niyetli olmayan herkes tarafından anlaşılabilirdi (Takvimler ile ilgili görseller ekte yer almaktadır).

Sehven yapılan bu hata üzerinden Üniversitemizin, DARBE GİRİŞİMİ gibi ALÇAKÇA BİR DURUMLA ilişkilendirilmeye çalışılması, 2008 YILINDAN bu yana FETÖ/PDY ile verdiği mücadeleye gölge düşürme çabasından başka bir şey değildir.

Kamuoyunun bildiği üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Senatosu 15 Temmuz ALÇAK DARBE GİRİŞİMİ’nin hemen ertesi günü,Rektörümüz başkanlığında olağanüstü toplanarak ALÇAK DARBE GİRİŞİMİ’ni tel’in etmiş, MİLLİ İRADE’ye olan saygısını ve bağlılığını haykırmıştır.

Üniversitemiz, 2008 YILINDAN bu yana FETÖ/PDY ve diğer illegal yapılarla verdiği mücadeleyi halen yoğun bir şekilde devam ettirmektedir.

Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tüm Üniversitelere FETÖ/PDY yanlısı ya da mensubu kişilerin tespiti için 05 Ağustos 2016 tarihine kadar süre tanımıştır.

Rektörlüğümüz bu çerçevede büyük bir  titizlikle sürdürdüğü çalışmalarını en kısa sürede neticelendirecektir. Bilinmelidir ki Üniversitemiz bu güne kadar Ülkemizde gücünü milletten almayan hiçbir yapıyı kabul etmemiş vebundan sonra da etmeyecektir.

Hakikati saptırıp Üniversitemizi kurumsal olarak hedef gösteren, yıpratma amacı taşıyan  ve GAZETECİLİK AHLAK VE İLKELERİNİ ayaklar altına alan bu haberi şiddetle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü

Keşke SEHVEN Olan Hata İçin Özür Dileseydiniz!


Yapılan bu açıklamanın ardından, olayın sehven olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Ama açıkcası SEHVEN bile olsa, ortada yapılan bu yanlışlık için Nevşehir kamuoyundan nezaketen özür dilemenizi beklerdik.

Özür bile dilenmemiş olması yetmezmiş gibi, yapılan haberde yer alan Takvim Sayfasında yer alan 15 Temmuz kırmızı işareti yokmuşcasına, sanki yalan, kasıtlı yada hedef göstermek türünden hiç bir niyetimiz olmadığı gibi Nevşehirli olmakla her zaman övündüğümüz bu kadim kentin Üniversitesi içinde bundan önce olduğu gibi bundan sonrada tam destek vermeyi sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz.

Ayrıca Bizzat kamuoyunda oluşabilecek yanlış bir algı hakkında sizlere cevap hakkı vermemiz ile konuya ilişkin şüphelerin ve kafalardaki soru işaretlerinin kaldırılmasına fırsat verdiğimiz için bizede TEŞEKKÜR etmenizi beklerdik. 

Unutulmasınki burası bir han ve bizler bu hanın gerçek sahipleriyiz. Bu handan çok yolcu gelip geçti yine gelip geçecek.

Vatandaş ve kamuoyunun sorduğu soruları öğrenmek için ve bu soruların tarafınca cevaplanması adına yapmış olduğumuz bu kutsal görevin ve Gazeteciliğin ne olduğunu bize kimse öğretmeye çalışmasın. Herkes işine baksın. 





Sözlükte sehven ne anlama gelmektedir?
1- Unutarak, Yanılarak.
2- Yanlışlıkla.