Sinek ve üvez istilasına uğrayan Nevşehir'de, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Esrarengiz bir şekilde birden ortaya çıkan üvez ve sineklerin sırrı çözülemezken belediye, kent merkezinde yaşamı kabusa çeviren üvez ve sineklerle mücadele başlattı.

İlaçlama sonrası yerlerde adeta kum gibi üvez ve sinek oluştu. Pencere bile açamayacak duruma gelen esnaf ise ne yapacağını şaşırdı.

Öğlen saatlerinde üvez ve oğul sineğinin il merkezine gelerek hayatı kabusa çevirdiğini belirten Nevşehir Modern çarşı ve Gazhane caddesi esnaflarından bir vatandaşımız, aynı olayın geçtiğimiz senede yaşandığını fakat bu üvez sineklerinin nerden türeyip buraya nasıl geldiğini bilemediklerini belirttiler.

Esnaflar, "Öğlen saatlerinde havanın ısınması ile sinekler gelmeye başladı. Akşam üzeri adeta oğul oğul il merkezine sinek akmaya başladı.Yaşanan sinek istilasından sonra türünü dahi bilemediğimiz bu sineklerle mücadele için belediyeden ilaçlama çalışması başlatılmasını bekliyoruz. İlk defa başımıza gelen bu olay herkesi şaşırttı" diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir vatandaşımızda "Bu üvezlerin, ısınmalar ve aşırı sıcaklıklardan dolayı üremeleri iki kat daha fazla oldu. Kenar mahallelerde bulunan tarlalardan, derelerden bu üvezler şehir merkezine doğru hareket etmişlerdir. Şehir merkezindeki ışıklardan dolayı, şehir merkezine akın etmişlerdir. " dedi.

Yaşanılan sineklerle mücadele için Nevşehir Gazhane caddesindeki bazı esnaflar çözümü yerde ateş yakmakta buldular.