Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 83 Milyon TL harcama ile tamamlanması planlanan ve aralarında Nevşehir Su Arıtma Tesisi’nin de bulunduğu 3 tesisin temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı bir törenle atıldı.
Nevşehir Belediye Meydanı’nda düzenlen toplu temel atma töreni için Nevşehir’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ile çok sayıda daire müdürü ve vatandaşlar tarafından tören alanında karşılandı.
DSİ tarafından inşa edilecek İçme suyu Arıtma Tesisi, Doyduk Sulaması ve Ürgüp Damsa Sulaması Yenileme işinin temel atma töreninin açılışında konuşan Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, orman alanı bakımından oldukça fakir durumda bulunan Nevşehir’de orman alan miktarının artırılması için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu çalışmaları asla yeterli görmediklerini aktaran Üzmez, Nevşehir’in orman ve yeşil alanlarını artırmada kararlı olduklarını ifade etti. Bu kapsamda Ürgüp,Avanos ve Acıgöl ilçelerinde Bal Ormanı oluşturulduğunu vurgulayan Üzmez, bölgenin yeşil alan olarak zenginleştirilmesi adına Kayın, Sedir ve Çam fidanlarının yanı sıra Mahlep, Badem ve Ihlamur gibi gelir seviyelerini yükselten ağaç türlerinin ekiminin de teşvikçisi olduklarını söyledi.
DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz’de Nevşehir merkez başta olmak üzere Sulusaray,Nar ve Göre beldelerinde içme ve kullanmaya suyu bakımından 45 yıl süre ile yetebilecek bir potansiyel oluşturacak Nevşehir Arıtma Tesisi ’nde yılda 14 milyon metreküp suyun Menba niteliğindeki bir su özelliğiyle arıtılarak su depolarına gönderileceğini söyledi.
Diniz, temeli atılacak 3 tesis ile birlikte Nevşehir’de 19 bin 350 hektarlık tarım alanının daha sulanabilir hale geleceğini kaydetti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de çalışma hayatında dünyanın en iyi organize olmuş bir ekibi ile çalışma içerisinde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kendilerini hiçbir zaman boş çevirmediğini belirterek, gösterdiği bu yakın ilgiden dolayı Nevşehir adına teşekkür etti. Ünver, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın sorumluluk alanına giren yatırımların en kısa süre içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacağını belirterek, bu çalışmaların da tamamlanmasıyla birlikte şehrin ciddi bir alt yapı hizmetine kavuşacağını vurguladı.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’ de törendeki konuşmasında Veysel Eroğlu isminin geçmişte başarı öyküsünün bugünlere gelindiğinde Türkiye’nin her tarafında yankılandığını belirterek, Nevşehir’i her ziyaret ettiğinde yatırım müjdesi ile gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bu kez de 853 milyon TL’lik yatırım ile Nevşehir’i ziyaret ettiğini belirterek, yaptığı yatırımlardan dolayı Eroğlu’na teşekkür etti.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’da temeli atılacak 3 tesisin Nevşehir’e ve tüm ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu. Nevşehir’deki orman alanlarının genişletilmesi yönünde verdiği destekten dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’na teşekkür eden Vali Ceylan, sulanabilir
tarım alanlarının artırılmasının yanı sıra orman alanlarının hızlı ve sürdürülebilir şekilde artırılması için ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını vurguladı.
3 tesisin temel atması için kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yiğitler diyarı olarak değerlendirdiği Nevşehir’e her geldiğinde büyük bir heyecan ve sevinç duyduğunu belirtti.
Bakanlığının Nevşehir’e kazandırdığı yatırımlara ilişkin olarak ayrıntılı olarak bilgiler aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak tüm bakan arkadaşları ile birlikte milletin hizmetkarı olduklarını dile getiren Eroğlu “ Biz yapılması gereken yatırımları yapıyoruz. Biz hükümet olarak,hükümette görev yapan bakanlar olarak bu milletin hizmetkarlarıyız. Bundan sonra da ne yapılması gerekiyorsa, biz herşeyi yapmaya hazırız. “
“Nevşehir'e Menba Kalitesinde İçme Suyu Sağlıyoruz” diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 42 milyon 748 bin liraya mal olacak içmesuyu arıtma tesisi ile Nevşehir’in içme suyu ihtiyacını güvence altına alacaklarını vurgulayarak “Nevşehir merkez başta olmak üzere Sulusaray, Nar ve Göre beldelerinin 2045 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılayacağız. Proje tamamlandığında yılda 14 milyon metreküp su arıtılacak. Nevşehir’ imize Menba kalitesinde içmesuyu sağlıyoruz”dedi. Nevşehir’e kazandırılacak bu tesisler ile birlikte 19.350 dekarlık zirai alanın suya kavuşacağını ifade eden Eroğlu, 7 bin dekar zirai arazide de yenileme yapılarak yılda 11 milyon net gelir artışı elde edileceğini kaydetti.
Eroğlu, bakanlık olarak son 13 yıllık süre içerisinde bir dünya rekoru kırarak 3.5 Milyar fidan dikimini de gerçekleştirdiklerini belirterek bu oranı 2023 yılına gelindiğinde, dünyadaki her insan için bir fidan olarak 7 milyar adete çıkartmayı planladıklarını aktardı.
Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılacak 3 tesisin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Meydanında Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver tarafından atıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra meyve fidancılığının geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışma kapsamında sertifikasyon belgesi almaya hak kazanan çiftçilere kura ile 49yıl boyunca işletecekleri alanların kura çekim törenine katıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile bir süre görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’e teşekkür etti ve günün anısına ağaç motifli çini tabak hediye etti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Nevşehir ziyaretine daha sonra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret ederek sürdürdü.
Eroğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’i ziyaret ettikten sonra ,TÜİK toplantı salonunda bakanlığının ilgili birimleri,yatırımcı kuruluş temsilcilerinin Nevşehir’deki yürütülen yatırımlara ilişkin çalışmaların ele alınacağı koordinasyon kurul toplantısına da başkanlık yaptı.