İHH Nevşehir Derneği Başkanı Baki Öncel, maalesef güne acı bir haberle başladık. Yeni Zellanda'da bir ırkçı mülteci düşmanı terörist tarafından müslüman kardeşlerimize saldırısı sonucu camide ibadet esnasında 49 din kardeşimiz şehit olarak hayatını kaybetti. Hepsine Yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Baki Öncel," Yeni Zelanda'nın Christchurch’ kentindeki bir camide meydana gelen ve sadece ibadet etmek için bir araya gelen milliyetlerini bilmediğimiz, korunmasız, savunmasız insanlara karşı yapılan bu hunharca saldırı herşeyden önce bir insanlık suçudur" dedi...

Alçak bir teröristin Yeni Zellanda'da cuma namazı sırasında cami basıp katliam yaptığını hatırlatan Öncel, "İslam düşmanlığı, Osmanlı korkusu, Türkiye  karşıtlığı olan ciddi bir kesim var. Ve ne dehşet bir durumdur ki insanlıktan nasibini almamış bu canavar ruhlu teröristler yaptığı vahşette hain saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınlama cüreti göstermiştir. Maalesef artık sözün bittiği yerdeyiz. Başta tüm islam devletlerinin ve tüm Dünya'nın böylesi bir laneti güçlü bir sesle kınamasını ve bu tür olaylara dur denilmesini bekliyoruz" dedi.