Nevşehir İl Genel Meclisi üyesi Serdal Pala, Meclis üyeliğinden üzerine tahakkuk eden ücretleri Devletimize iade etme kararı aldı.

ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararı ve dolar üzerine oynanan oyuna tepki göstermek için İl genel meclis üyeliğinde tahaakkuk eden ücretlerin tamamını görev süresi bitinceye kadar devletimize iade etme kararı alan Nevşehir il genel meclis üyesi Serdal Pala, Gerekli dilekçelerini İl Özel İdaresi ve Valiliğe teslim etti.

Ülke olarak birlik ve beraberliğe verilen önemin çok büyük olduğunu belirten Nevşehir il genel meclis üyesi Pala, "Cennet vatanımız üzerinde oynanan oyunlar ve Ülkemize saldırılara karşı birlik ve beraberliğimizi göstermek açısından bu kararı aldığını söyledi... Özellikle şu zor zamanlarda birbirimize kenetlenerek nasıl bir Türkiye olduğumuzu göstermeliyiz." diye konuştu.

Pala FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; Gün birlik olma günü olduğunu belirterek, Devlet anadır babadır .Kim ana babasının zorda kalmasını başkasına el açmasını ister ki... İşte Bizler evlatları olarak devletimize sahip çıkmak, gözetmek ve zor gününde yanında olmak zorundayız. Kuru kuruya devletimi seviyorum demekle bu iş olmaz. Sevmek fedakarlık ister. Bugün huzurlu mutlu bir şekilde canımıza malımıza namusumuza zeval gelmeden yaşayabiliyor isek bunlar Büyük Türkiye Cumhuriyeti sayesindedir. Bizim başka bir sığınacak limanımız yok. Allah ülkemize devletimize bayrağımıza ve milletimize zeval vermesin. Bir Nevşehir atasözünde de ifade edildiği üzere "Baba oğluna bir bağ bağışlamış, oğul babaya bir salkım üzüm vermemiş" bu sözüde hep birlikte yenelim istiyorum.

Türkiye'ye saldıranlara karşı 15 Temmuz ruhuyla başkaldırdıklarını dile getiren Pala, "Türk milleti asildir, yıkılmaz. Milletimiz her zaman milli birlik ve beraberliğini gösterir.  Tam da bu günde T.C Devlet Başkanımız ve Dünya Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmayarak bizlerde üzerimize düşen görevleri hep birlikte yapalım.." ifadelerini kullandı.

Bu davranışı ile Türkiye'de bir ilke imza atan Nevşehir il genel meclis üyesi Serdal Pala'nın başlattığı bu örnek ve fedekar davranışının büyük ses getirerek Nevşehir ile birlikte tüm Türkiye genelinde İl Belediye meclis üyeleri, ilçe belde belediye meclis üyeleri ve İl Genel Meclis Üyelerininde katılım göstererek Devletinin yanında olacağını göstermesini bekliyoruz. Ve bu anlamlı davranışa imza atan Nevşehir İl Genel Meclis Üyesi Serdar Pala'ya teşekkür ediyoruz.