“15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz için en uzun ve en karanlık gecelerden bir geceyi yaşadık. Kötü düşüncedeki kötü zihniyetli insanların demokrasimize darbe girişimine şahit olduk.
İnsanlarımız vatanına ve demokrasisine sahip çıkmak için ölümü pahasına meydanlara indiler. Masum sivil halkın üzerine bombalar atıldı, helikopterlerle tarandı, tankların paletleri altında ezildiler.  Bunu yapan cani zihniyet yıllardır insanlarımızı kandırıp kendilerini cemaat kisvesi altında bizlere hizmet yapıyoruz, vatanını milletini seven nesil yetiştiriyoruz diyerek ibadet yaptıklarını söyleyenlerin aslında ihanet yaptıklarına şahit olduk.
Bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin sembolü olan Gazi meclisimizi bombalayacak kadar gözleri dönmüş akılları tutulmuş bu zihniyete karşı iktidar ve muhalefet milletvekilleri hep birlikte o anlarda dahi meclisimize sahip çıkıp açık tutmak suretiyle tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizi ispat etmişlerdir.
Şükürler olsun ki milletimiz ve devletimize bağlı güvenlik güçlerinin gayreti ile bu hain FETÖ terör örgütü amacına ulaşamadı. Bu hain düşüncede olanların bir daha böyle bir hainliğe kalkışamayacaklarını toplum ve millet olarak gösterdik.
İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak vatanını ve demokrasi kazanımlarını kaybetmemek için meydanlara inerek darbe girişiminde bulanan hainlere ilk günden itibaren amacımızın ve tavrımızın ne olduğunu net bir şekilde gösterdik.
Gözünü kırpmadan şehit olan insanlarımıza yüce Mevla’dan rahmet yakınlarına sabr-ı cemiller niyaz ediyoruz. Gazilerimizin ise inşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.  
Bu aziz millet sizlerin yaptığınız fedakârlığı asla unutmayacak ve unutturmayacaktır.  
Nevşehir İl Genel Meclis Üyeleri olarak milletçe aynı duygu ve düşünce içerisinde olduğumuzun bilinmesini ve yaşadığımız hain saldırının bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”
Ardından metnin, İl Genel Meclisinin gündemine ilave edilerek karar altına alınmasına oybirliği ile karar verildi.