Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN Başkanlığında, Aynur ASİLTÜRK ve Abdüsselam GÖLTAŞ ‘dan oluşan divan katip üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımı ile yoklama yapılarak Ocak Ayı toplantısı açıldı. İl Özel İdaresinden gelen gündem maddeleri görüşülerek karara bağladı.

Toplantı, ilk gün olan 02.01.2019 Çarşamba günü, Kasım Ayı karar özetlerinin okunması ile başladı. Daha sonra meclis gündeminde yer alan konular görüşülerek karara bağlandı.  

 Ocak Ayı Olağan Toplantısı birinci  ve  ikinci birleşimlerinde,

-Nevşehir İli Merkez İlçe Güvercinlik Köyü 1026 numaralı parselde Ticaret, Depolama, Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı düzenlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının, İl Genel Meclisince onaylanmasına.

-Nevşehir İli Avanos İlçesi Mahmat Köyü 126 ada 1-2-3-4-5-6 numaralı parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin, İl Genel Meclisince onaylanmasına.

-5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 19. maddesi gereği, Merkez İlçe ve her İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Heyet Üyeliğinde görev alacak hayırsever vatandaşın aşağıda gösterilen şekilde seçilmesine.

MERKEZ

SALİH AÇIKGÖZ

FATİH ÇİFTÇİ

YEDEK

YAŞAR SÜRÜCÜ

KEMAL BALTACIOĞLU

ACIGÖL

KERİM AKTAŞ

İBRAHİM TUNCER

MEHMET FATİH TEKEÇ

YEDEK

İBRAHİM TEKEÇ

ERCAN ÖZER

MUSTAFA ÇETİN

AVANOS

ERDAL HASANOĞLU

HÜSEYİN KESAL

YEDEK

ABDULLAH KARADAĞ

MUSTAFA DURUKAN

DERİNKUYU

BUMİN DEMİR

İLHAN BARUT

YEDEK

MİKAİL ŞEN

CELAL DENLİ

GÜLŞEHİR

HİLMİ ERGENE

HARUN KAPUCU

YEDEK

HAKAN YAMAN

ZÜHTÜ ÇELİK

HACIBEKTAŞ

MEHMET ÖZDEMİR

MUSTAFA ŞAHİN

YEDEK

HACI KAYA

HARUN ÇELİK

KOZAKLI

MEHMET HANİFİ GÜLEÇ

VOLKAN METİN

YEDEK

ATİLLA YAĞMUR

SEFA AYDIN

ÜRGÜP

ERGÜN ÖNER

KEMAL ÖĞÜTLÜ

YEDEK

MURAT AKBABA

BEKTAŞ BAŞER

- Daha sonra yapılan,üçüncü , dördüncü ve beşinci  birleşimlerinde ise,

- İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi gereği, Denetim Komisyonuna Mehmet Hanifi GÜLEÇ, Hakan YAMAN, Serdal PALA, Mustafa ERDOĞAN ve Azmi ÖNAL’ ın seçilmelerine.

- İl Özel İdaresinin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için, 2019 yılı çalışmalarına başlayacak olan Denetim Komisyonunda görev alacak 2 adet memur üyenin 10 gün süreli günlük 110,00- TL ücret ile görevli olarak çalıştırılmalarına,

-İlimiz Kalaba Belediyesi ve Akarca Köyü Ortak Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi giderlerinden, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine düşen %22’lik KDV dahil toplam 1.998.920,00.-TL’nin peşin olarak borçlanılmasına.

-Nevşehir İli Ürgüp İlçesi Bahçeli Köyü 795 nolu parsele ait 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının onaylanması talebinin, araştırılmak ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine.

- Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Çayiçi Köyü 164 ada, 7 parselde kayıtlı bulunan eski köy okulunu “Millet Konağı” olarak kullanmak üzere Çayiçi Köyü Muhtarlığına, 5302 sayılı kanunun 10. Maddesinin f bendi gereğince, 25 yıllığına tahsisinin yapılmasına.

-Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Dörtyol Köyü 166 ada, 1 parselde kayıtlı bulunan eski köy okulunu “Millet Konağı” olarak kullanmak üzere Dörtyol Köyü Muhtarlığına, 5302 sayılı kanunun 10. Maddesinin f bendi gereğince, 25 yıllığına tahsisinin yapılmasına.

-İl Özel İdaresi Birim Müdürlüklerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak çalışan sürekli işçi personellerin emekli ve ölüm neticesinde, Operatör, Şoför, Usta, Topoğraf, Aşçı, Asfalt Ustası, Köy Tesisleri Teknisyeni, Seyyar Tamir Ustası, Bahçıvan, Puantör, Ambar ve Büro Görevlisi unvanlarındaki kadrolarda boşalma olduğundan birim müdürlüklerinin ihtiyaçlarını karşılamak için İl Özel İdaresinde çalışan sürekli işçi personellerden şartları taşıyanların 10.10.2018 tarih ve 10712 sayılı Valilik Makamının olurları gereği, yazılı, sözlü ve tatbiki (uygulamalı) sınava tabi tutulan, 95 adet sürekli işçi personellerinin başarı elde ederek unvan değişikliği yapılmasına hak kazanan, sürekli işçi unvanlarındaki 95 adet sürekli işçi pozisyonuna ait İşçi Kadro Değişikliği Cetvelinin İdaresince hazırlandığı şekliyle onaylanmasına.

-Nevşehir Merkez ve İlçe Köylerimizin hizmetlerinde kullanılmak üzere alınması gereken teknik anlamda çiftçilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak iş makinelerimizin neler olduğu, özelliklerinin nasıl olması gerektiği konusunda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun hazırlandığı şekliye kabul edilmesine.

Ocak Ayı İl Genel Meclis toplantısı 08.01.2019 Salı günü yukarda açıklamaları yapıldığı şekliyle kararlar alınarak sona ermiştir.

Toplantının sona ermesini müteakip,5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 15.maddesi gereğince alınan kararlar Valilik Makamına sunulmuştur.