Göç İdaresi Genel Müdürlüğün kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İl Göç İdaresi Müdürü Ömer TAŞÇI ve beraberindeki heyet, Vali Mehmet CEYLAN’ı Makamında ziyaret etti.
İl Göç İdaresi İl Müdürü Ömer TAŞÇI ziyaretinde, Vali CEYLAN’a Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün, Ülkemizde yürüttüğü iş ve işlemleri hakkında kısa bir brifing sundu.
TAŞÇI, yaptığı brifing de; Göç İdaresi İl Müdürlüğü olarak, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün, göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygula­mak olduğunu, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyo­nu sağlamak, yabancıların Türkiye'ye giriş ve Türkiye'de kalışları, Türkiye'den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere 11.04.2013 tarih ve 28615 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile kurulmuş ve bu kanunla ayrıca Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün 81 İlde, 148 İlçede ve yurtdışında teşkilatlanmasının hedeflendiğini bu kapsamda Nevşehir İl Göç İdaresinin 18 Mayıs 2015 tarihinden beri Nevşehir de hizmet verdiklerini ifade etti.
 Nevşehir’deki Göçe ilişkin konular ve yapılması gerekenler değerlendirilerek mevcut ve gelecek dönemlerde yapılması gereken faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Vali CEYLAN,  geçmişte yapılan çalışmalar ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında başarı dileklerinde bulundu ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Ziyaretin sonunda TAŞÇI, Vali CEYLAN’a günün anısına, Nevşehir Göç İdaresi İl Müdürlüğü logolu seramik tabak hediye etti.