68 Yaşındaki Nevşehirli Şair Yılmaz Şenkardeş Nevşehir Gündemin adresi FİB Haber Merkezimizin bugünkü konuğu oldu. 

Tam bir Nevşehir Sevdalısı gurbetçimiz Şair Yılmaz Şenkardeş, Şimdiye kadar Nevşehir'in tescillenmiş bir şarkı ya da türküsü yoktu. Bende Nevşehir'inde bir türküsü olsun diye düşünerek bunu yazdım. Ortaya çıkan bu eseri repertuvarına alarak okuması için Türk Halk Müziğinin Ünlü sanatçısı Zara'ya da gönderdim. İnşallah ilerleyen günlerde Zara'nın kendi sesindende bu türküyü dinleriz. Ben 68 yaşındayım ve bir sevdalısı olarak memleketim Nevşehirin "N" hafiyim dedi. 

Her yörenin kendine has türküleri vardır fakat TRT arşivlerinde Nevşehir yöresine ait türkü hemen, hemen yok gibidir.

Sadece üstad Refik Başaran ile Ürgüp'ümüzün çok güzel bir türküsü var. Bende Nevşehir'in ismiyle bir türküsü oması için bu türküyü yazdım. Hemşehrilerime ve şehrime hediye ettim. Artık sahip çıkmakta Tüm Nevşehirlilere düşüyor...

Evet ,Türkünün sahibi tanıdık bir isim. Nevşehirli Şair Yılmaz Şenkardeş Şu anda İstanbul’da ikamet ediyor. Diğer şehirlerin türkülerini dinlerken etkilenmiş böyle bir derleme yapmaya karar vermiş.

Yöremiz gelenek ve göreneklerini ifade eden derleme TRT Türk halk müziği sanatçısı Mehmet Çelikdemir tarafından bestelenmiştir.

Nevşehir Türküsü'nün yazarı Şair Yılmaz Şenkardeş, www.fibhaber.com a kendisi hakkında da şu açıklamlarda bulundu: "1948 Yılında Nevşehir'in Eskili mahallesinde dünyaya geldim. Nevşehirde 15 yıl yedek parça işi ile iştigal ettikten sonra 1982 yılında İstanbul a yerleştim. 35 yıldır İstanbul da hem ticari hem sosyal faaliyet olarak İSOD, YEDPA, AHİLİK VAKFI VE NEVŞEHİRLİLER Derneğinde görevler aldım. Yayınlanmış 2 tane kitabım bulunmaktadır. Halen yazıp okuyorum.  Nevşehirime bir türkü sözü yazdım bestelendi. Bütün Nevşehirli hemşehrilerimin bu türküyü dilden dile dolaştırmasını temenni ediyorum" dedi.


Nevşehirli Hemşehrimiz Şair Yılmaz Şenkardeş'e kalemine sağlık diyor teşekkür ediyoruz. FİB HABER

Nevşehir Türküsü olan bu türkü bugün ilk defa www.fibhaber.com da yayınlanıyor.